A- A+
Eurobank: Νέο επενδυτικό προϊόν υπόσχεται ετήσια απόδοση ως 3% για τα επόμενα 5 έτη

Την ευκαιρία να αποκομίσουν ένα υψηλό ετήσιο εισόδημα από τα χρήματά τους για τα επόμενα 5 χρόνια, δίνει η Eurobank, μέσω ενός νέου επενδυτικού προϊόντος.

Ο λόγος γίνεται για το αμοιβαίο κεφάλαιο «GF Target Maturity VΙΙ Ομολογιακό», το οποίο απευθύνεται σε επενδυτές που επιδιώκουν τακτικό εισόδημα, καθώς υπάρχει η δυνατότητα ετήσιας διανομής μερίσματος.

Το προϊόν θα είναι διαθέσιμο τόσο μέσω του e-banking της τράπεζας, όσο και μέσω των καταστημάτων της έως και τις 15 Μαρτίου, οπότε και λήγει η περίοδος συγκέντρωσης του ενεργητικού του.



Τα βασικά χαρακτηριστικά

Το συγκεκριμένο αμοιβαίο κεφάλαιο είναι 5ετούς διάρκειας, επενδύει το μεγαλύτερο μέρος του ενεργητικού του σε ελληνικά και ξένα ομόλογα και έχει προκαθορισμένη λήξη στις 31 Μαρτίου του 2029.

Σε εκείνη την ημερομηνία το ενεργητικό του θα ρευστοποιηθεί και θα αποδοθεί στους μεριδιούχους.

Παρά την 5ετή του διάρκεια, κάθε μεριδιούχος έχει το δικαίωμα διακοπής της επένδυσής του, οποτεδήποτε, εφόσον χρειάζεται τα χρήματα ή θέλει να κλειδώσει τα κέρδη που καταγράφει εκείνη τη στιγμή.

Ωστόσο, συνίσταται η διακράτηση των μεριδίων έως και τη λήξη, ώστε να επωφεληθεί την επενδυτική στρατηγική του αμοιβαίου κεφαλαίου.

ADVERTISEMENT

Ετήσιο εισόδημα

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως το αμοιβαίο κεφάλαιο, δύναται να προσφέρει ετήσιο εισόδημα στους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, ο κανονισμός λειτουργίας του προβλέπει την ετήσια διανομή μερίσματος για κάθε ένα από τα επόμενα 5 έτη.

Στόχο των διαχειριστών του αμοιβαίου κεφαλαίου αποτελεί η ετήσια διανομή μερίσματος έως και 3% με ταυτόχρονη διασφάλιση του αρχικού κεφαλαίου.

Πού επενδύει

Το «GF Target Maturity VII Ομολογιακό» προσφέρει υψηλή διασπορά σε κρατικά και εταιρικά ομόλογα, σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Μπορεί να επενδύει πάνω από 35% των κεφαλαίων του σε κρατικά ομόλογα της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Επίσης για να περιορίζει τις επιπτώσεις από τη μεταβλητότητα των αγορών, μπορεί να επενδύει σε καταθέσεις και παράγωγα χρηματοπιστωτικά μέσα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι δυνατή η αγορά μετοχών.

Αναλυτικότερα, επενδύει σε ομόλογα που έχουν υπολειπόμενη χρονική διάρκεια από 3 έως 6 χρόνια κατά την έναρξή του.

Σκοπός είναι να διακρατήσει τα ομόλογα μέχρι τη λήξη τους (buy and hold), έτσι ώστε να διασφαλίσει το κεφάλαιο μέσα από την αποπληρωμή των ομολόγων στη λήξη τους.

ADVERTISEMENT

Τα σενάρια για την απόδοση

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίου του αμοιβαίου κεφαλαίου, η απόδοσή του στην 5ετία σε διάφορα σενάρια μπορεί να είναι η εξής:

- Σενάριο ακραίων καταστάσεων: Μέση ζημιά κάθε έτος: -7,84%

- Δυσμενές σενάριο: Μέση ζημιά κάθε έτος: -1,31%

- Μετριοπαθές σενάριο: Μέση απόδοση κάθε χρόνο 4,42%

- Ευνοϊκό σενάριο: Μέση απόδοση κάθε χρόνο 7,76%

Αν λοιπόν επενδύσετε 100.000 ευρώ, τότε στο μετριοπαθές σενάριο μετά από 5 έτη θα πάρετε πίσω 122.550 ευρώ και στο ευνοϊκό 148.100 ευρώ.