A- A+
Πόσους τόκους θα κερδίσετε σε 1 χρόνο έχοντας 10.000, 50.000 και 100.000 ευρώ στην τράπεζα

Μία τελευταία ενδεχομένως ευκαιρία έχουν σήμερα οι καταθέτες για να κλειδώσουν ένα ικανοποιητικό επιτόκιο από την τράπεζά τους μέσω προϊόντων προσυμφωνημένης διάρκειας.

Κι αυτό διότι τον Ιούνιο κατά πάσα πιθανότητα η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην πρώτη μείωση των επιτοκίων της, εξέλιξη που θα επηρεάσει και τις αποδόσεις που προσφέρουν οι ελληνικές τράπεζες.

Ορόσημο για την εγχώρια αγορά καταθέσεων αποτελεί η συνεδρίαση της Ευρωτράπεζας τον Απρίλιο, οπότε και αναμένεται να δοθεί το σήμα των επόμενων κινήσεών της στο μέτωπο των επιτοκίων.

Τι θα αλλάξει

Ήδη, υπό την προσδοκία και μόνο αυτής της μείωσης, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τράπεζες προχώρησαν σε περικοπές στα επιτόκια που προσφέρουν μέσω λογαριασμών προθεσμίας.

Συγκεκριμένα, κατήργησαν προϊόντα 24μηνης διάρκειας, τα οποία πλέον μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού στην ελληνική αγορά, ενώ κούρεψαν τις αποδόσεις σε προγράμματα 12 μηνών και άνω.

Αυτό σημαίνει ότι όταν η ΕΚΤ δώσει ένα σαφές σήμα για τις προθέσεις της, οι περικοπές στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων θα είναι κατά πάσα πιθανότητα άμεσες.

Ως εκ τούτου, οι καταθέτες έχουν στη διάθεσή τους μερικές ακόμη εβδομάδες για να κλειδώσουν ένα υψηλό επιτόκιο για τα χρήματά τους, αδιαφορώντας για τις αποφάσεις της ΕΚΤ που θα ακολουθήσουν.

ADVERTISEMENT

Τι συμφέρει

Το θετικό είναι ότι οι τράπεζες προς το παρόν προσφέρουν υψηλά επιτόκια ακόμη και για μικρά ποσά, που μπροεί να ξεκινούν από τις 5.000 ευρώ.

Άρα είτε είστε μικροαποταμιευτής είτε μεγαλοκαταθέτης επιλογές υπάρχουν.

Σε αυτή τη συγκυρία τα πιο δημοφιλή προϊόντα της κατηγορίας είναι οι ετήσιες προθεσμιακές καταθέσεις.

Συγκεντρώσαμε τα αποδοτικότερα προϊόντα που προσφέρουν οι τράπεζες για αυτές τις διάρκειες και για διάφορα ποσά, και σας τα παρουσιάζουμε.

Στου πίνακες που ακολουθούν, εκτός από τα επιτόκια, θα δείτε και τους καθαρούς τόκους, μετά τη φορολογία που θα κερδίσετε επιπλέγοντας κάθε προϊόν.

Για άλλες διάρκειες ή ύψος κατάθεσης, βρείτε σε 1΄ το καλύτερο επιτόκιο μέσω του εργαλείου σύγκρισης του Moneyonlne, που θα βρείτε εδώ..

ADVERTISEMENT

Τα καλύτερα προϊόντα

Αναλυτικότερα, οι καλύτερες προθεσμιακές καταθέσεις 12μηνης διάρκειας αυτήν τη στιγμή είναι οι εξής:

10.000 ευρώ

ADVERTISEMENT

50.000 ευρώ

ADVERTISEMENT

100.000 ευρώ