A- A+
Εθνική Τράπεζα: Νέο ομολογιακό αμοιβαίο κεφάλαιο με διανομή μερίσματος - Απόδοση 3,1% το 2023

Ένα νέο ομολογιακό αμοιβαίο με ετήσια διανομή μερίσματος θα διαθέτει η Εθνική Τράπεζα τις επόμενες εβδομάδες, υποσχόμενη απόδοση 3,10% για το 2023.

Ο λόγος γίνεται για το «Α/Κ ΔΗΛΟΣ EXTRA INCOME ΙΙΙ Ομολογιακό», 5ετούς διάρκειας, το οποίο θα διατίθεται έως και τις 12/5/2023 μέσω του δικτύου των καταστημάτων της.


Διαβάστε: Όλες οι προθεσμιακές καταθέσεις με σταθερό επιτόκιο σε όλη τη διάρκειά τους - Πότε συμφέρουν περισσότερο


Πώς κερδίζετε

Το αμοιβαίο κεφάλαιο θα διανέμει κάθε χρόνο μέρισμα σε όσους το επιλέξουν, με την απόδοση του 2023 επί του αρχικού κεφαλαίου να εκτιμάται στα επίπεδα του 3,1% από τους διαχειριστές του.

Το ελάχιστο ποσό για τη συμμετοχή στο νέο αμοιβαίο κεφάλαιο ορίζεται σε 3.000 ευρώ.

Το προϊόν επενδύει σε ομόλογα, εταιρικά και κρατικά, που θα αγοραστούν κατά την έναρξή του και τα οποία επιδιώκεται να διακρατηθούν έως τη λήξη τους.

Ως εκ τούτου, οι επενδυτές μπορούν να πετύχουν σημαντικές υπεραξίες, τόσο από τα τοκομερίδια που θα διανείμουν οι εκδότες των τίτλων, όσο και από τυχόν κέρδη σε ομόλογα που αγοράζονται κάτω από την ονομαστική τους αξία.

ADVERTISEMENT

Οι κίνδυνοι

Σημειώνεται ότι ο επενδυτής έχει ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να ρευστοποιήσει κατά τη διάρκεια της 5ετίας τα μερίδιά του.

Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση η πώληση γίνεται στις τρέχουσες τιμές της αγοράς και υπάρχει κίνδυνος απώλειας μέρους του αρχικού κεφαλαίου του.

Επιπλέον, υπάρχει πάντοτε το ρίσκο αρνητικών εξελίξεων στην αγορά των ομολόγων.

Για παράδειγμα, σε ένα πιστωτικό γεγονός με αθέτηση των υποχρεώσεων των εκδοτών των ομολόγων, ο επενδυτής θα υποστεί απώλειες.

Πάντως, η διαφοροποίηση του αμοιβαίου κεφαλαίου μέσω της επένδυσης σε πλήθος αμοιβαίων κεφαλαίων της κατηγορίας, μειώνει τον σχετικό κίνδυνο.