A- A+
Οι προθεσμιακές καταθέσεις με σταθερό επιτόκιο ως 1,7% σε όλη τη διάρκειά τους

Μετά τον τελευταίο κύκλο αύξησης των αποδόσεων στις προθεσμιακές καταθέσεις, η πλειονότητα των προϊόντων της κατηγορίας διατίθενται με μεταβαλλόμενο επιτόκιο.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάθε μήνα ή τρίμηνο το επιτόκιο που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό των τόκων αλλάζει.

Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή η τελική μέση ετησιοποιημένη απόδοση που παρουσιάζουν οι τράπεζες δεν ισχύει εάν ο καταθέτης διακόψει την προθεσμιακή του πριν από τη λήξη.

Ο πονοκέφαλος και η λύση

Ο καταθέτης λοιπόν θα πρέπει να κάνει τις σχετικές συγκρίσεις πριν την επιλογή ενός προϊόντος με τα επιτόκια που θα ισχύουν σε κάθε περίοδο εκτοκισμού.

Και επειδή τα προγράμματα αυξανόμενων αποδόσεων προσφέρουν χαμηλότερα επιτόκια τους πρώτους μήνες εκτοκισμού, ίσως τελικά να μην τον συμφέρουν εάν δεν τα διατηρήσει ως τη λήξη τους.

Για όσους δεν θέλουν να πονοκεφαλιάζουν με αυτό, υπάρχει λύση. Ο λόγος γίνεται για τα κλασικά προγράμματα της κατηγορίας με επιτόκιο σταθερό σε όλες τις περιόδους εκτοκισμού.

Έτσι, ο καταθέτης ξέρει τι παίρνει εξ  αρχής, ανεξάρτητα του αν και πότε επιλέξει να σπάσει την προθεσμιακή κατάθεση πριν τη λήξη της.

Τα καλύτερα σταθερά επιτόκια

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν αρκετές επιλογές σε προγράμματα με σταθερά επιτόκια καθόλη τη διάρκειά τους, η οποία μπορεί να φτάνει ακόμη και τους 18 μήνες.

Πολλά δε από τα προϊόντα αυτά δίνουν το δικαίωμα πρόωρης ανάληψης των χρημάτων σας χωρίς καμία ποινή και αφού έχουν εισπραχθεί οι τόκοι της τελευταίας περιόδου εκτοκισμού.

Ετοιμάσαμε τους ακόλουθους συγκρητικούς πίνακες για κατάθεση 100.000 ευρώ στα προϊόντα με αυτά τα χαρακτηρστικά (σταθερό επιτόκιο, ανέξοδη πρόωρη διακοπή)

(Για άλλα ποσά και διάρκειες συγκρίνετε όλα τα διαθέσιμα προϊόντα εδώ)

6 μήνες

12 μήνες

15 μήνες

18 μήνες