A- A+
ΕΤΕ: Ξανά στη διάθεση του κοινού δύο επενδυτικά προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου

Στη διάθεση του κοινού θέτει για μία ακόμη φορά δύο προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου η Εθνική Τράπεζας, προσφέροντας απoδόσεις έως και 10%.

Πρόκειται για προγράμματα αντίδοτο στα χαμηλά επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων, καθώς δίνουν τη δυνατότητα για υψηλές αποδόσεις.

Με δεδομένο ότι το αρχικό κεφάλαιο της επένδυσης είναι 100% εγγυημένο, το μοναδικό ρίσκο για τον καταθέτη είναι η απώλεια των τόκων που θα έπαιρνε εάν τοποθετούσε τα χρήματά του σε λογαριασμό προθεσμίας το ίδιο διάστημα.

Με δεδομένο όμως πλέον το πολύ χαμηλό ύψος των προθεσμιακών καταθέσεων, το ρίσκο είναι πολύ μικρό και ταυτόχρονα ανοίγεται προοπτική για απόδοση έως και 100 φορές μεγαλύτερη.

Οι διαθέσιμες εκδόσεις

Αναλυτικότερα, η Εθνική Τράπεζα θα προσφέρει έως και τη Δευτέρα 29 Μαρτίου από τα καταστήματά της τα ακόλουθα δύο επενδυτικά προϊόντα της σειράς «ΚΕΦΑΛΑΙΟ PLUS»:

  • «UR/USD Discrete Range+2M XΧΙΙ»

Η διάρκεια της έκδοσης είναι 2 μήνες και το ελάχιστο ποσό επένδυσης τα 10.000 ευρώ.

Για να λάβει ο επενδυτής απόδοση του 0,40%, θα πρέπει η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου να κινηθεί κατά τους δύο μήνες εντός ενός εύρους μετακύ -1,50% και +1,50% επί της αρχικής παρατήρησης.

Έτσι, ο πελάτης εισπράττει στην Ημερομηνία Λήξης του προϊόντος απόδοση:

• 040% εάν επιτευχθεί η παραπάνω Συνθήκη.

• Μηδενική απόοση σε κάθε άλλη περίπτωση.



  • «Lillium 2Υ€lite+ XΧΙΙ»

Η διάρκεια της έκδοσης είναι 24 μήνες και ελάχιστο ποσό επένδυσης τα 30.000 ευρώ.

Δεν υφίσταται ελάχιστη εγγυημένη απόδοση.

Η τελική απόδοση μπορεί να φτάσει έως και το 10%, βάση της πορείας του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης του ελληνικού χρηματιστηρίου (FTSE/ATHEX Large Cap®).

Ειδικότερα, ο επενδυτής λαμβάνει κάθε έτος απόδοση που είναι το μέγιστο ποσοστό μεταξύ του 10% μειωμένου κατά το άθροισμα τυχόν αρνητικών μηνιαίων Μεταβολών του δείκτη του ΧΑ.

Για παράδειγμα:
(κάντε κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση)