A- A+
Επιτόκιο έως 3,5% μέσω δομημένης 6μηνης κατάθεσης από την Τράπεζα Πειραιώς - Διαθέσιμη ως 12/4

Συνεχίζει και αυτήν την εβδομάδα τη διάθεση της εξάμηνης δομημένης κατάθεσης που δίνει απόδοση έως 3,5% σε όσους την επιλέξουν, η Τράπεζα Πειραιώς.

Πρόκειται για τη νέα έκδοση των σειράς προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου με την ονομασία «Καταθέσεις Δυναμικών Αποδόσεων», η οποία θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα της τράπεζας έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Το προϊόν προσφέρει 100% εγγύηση στο αρχικό κεφάλαιο του πελάτη, διασφαλισμένη ελάχιστη απόδοση και επιτόκιο έως και διπλάσιo σε σύγκριση με τις προθεσμιακές καταθέσεις, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Για το λόγο αυτό είναι κατάλληλη για όσους δεν είναι ικανοποιημένοι με τα επιτόκια των λογαριασμών προθεσμίας και είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν τους τόκους που θα λάμβαναν από αυτούς, προκειμένου να διεκδικήσουν μία αρκετά πιο υψηλή απόδοση.

Πώς λειτουργεί

Η συγκεκριμένη αποταμιευτική λύση είναι 6μηνης διάρκειας και απευθύνεται σε όσους διαθέτουν τουλάχιστον 10.000 ευρώ.

Πέραν της εγγύησης του αρχικού κεφαλαίου, ο πελάτης κερδίζει ετησιοποιημένο επιτόκιο 0,5%, εφόσον διατηρήσει προϊόν μέχρι τη λήξη.

Από εκεί και πέρα, θα λάβει ένα έξτρα 3%, αυξάνοντας τη συνολική του απόδοση στο 3,5%, ανάλογα με την πορεία της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου.

Το έξτρα επιτόκιο θα το κερδίσει στη λήξη εάν η συναλλαγματική ισοτιμία κινηθεί εντός του ακόλουθου εύρους τιμών:

Ανώτατη τιμή: +0,053 - Κατώτατη τιμή: -0,053

Για παράδειγμα, εάν η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου στην έναρξη του προϊόντος είναι στο 1,08, δεν θα πρέπει καθόλη τη διάρκεια του εξαμήνου να υπερβεί το 1,133 και να πέσει κάτω από το 1,027.

Ως εκ τούτου, ο καταθέτης μπορεί να κερδίσει είτε το ευρώ ανατιμηθεί έναντι του δολαρίου είτε υποτιμηθεί. Αρκεί ο βαθμός της μεταβολής να είναι μικρότερος των παραπάνω ορίων.

ADVERTISEMENT

Τα δύο σενάρια

Με αυτά τα δεδομένα, δύο είναι τα σενάρια για την τελική απόδοση του προϊόντος:

- 3,50% αν η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου κατά τη διάρκεια του 6μήνου, κινηθεί σε σχέση με την αρχική της τιμή εντός του προαναφερθέντος εύρους

- 0,50% αν οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του εξαμήνου ξεπεραστούν τα παραπάνω όρια

Ακολουθεί ένα παράδειγμα για το πόσους τόκους θα κερδίσετε, τοποθετώνοντας 10.000 ευρώ στο προϊόν.

Η απόδοσή σας θα διαμορφωθεί σε:

  • 0,50% στο κακό σενάριο, όπου θα πάρετε πίσω 10.025,97 ευρώ
  • 3,5% στο ευνοϊκό σενάριο, όπου θα πάρετε πίσω 10.181,81 ευρώ

ADVERTISEMENT


Πρόωρη ρευστοποίηση

Σημειώνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα πρόωρης ρευστοποίησης της κατάθεσης, ωστόσο αυτό δεν είναι εύκολο, ενώ θα πάρετε πίσω μόνο το αρχικό σας κεφάλαιο.

Δηλαδή, σε αυτήν την περίπτωση η ελάχιστη εγγυημένη απόδοση δεν ισχύει.

Κατά τα άλλα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα λογίζεται ως κατάθεση και συμμετέχει κανονικά στο σύστημα εγγύησης καταθέσεων με προστασία έως 100.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο.

Κατά τα άλλα, η τράπεζα δεν επιβάλλει καμία προμήθεια για τη διάθεση του προϊόντος. Ωστόσο θα επιβαρυνθείτε με φορολογικό συντελεστή 15% επί των τόκων.