A- A+
Έμπιστοι δικαιούχοι για συναλλαγές χωρίς κωδικούς στο e-banking - Πώς ενεργοποιείται

Ταχύτερες συναλλαγές όταν πρόκειται για τακτικές μεταφορές χρημάτων ή πληρωμές καρτών, προσφέρουν οι τράπεζες μέσω μίας νέας δυνατότητας.

Ο λόγος γίνεται για την επιλογή «Έμπιστος Δικαιούχος», που προσφέρουν σήμερα στους χρήστες των υπηρεσιών e-banking οι Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.

Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η δυνατότητα για μεταφορές σε συγκεκριμένους λογαριασμούς και πληρωμές λογαριασμών οργανισμών ή καρτών, χωρίς πρόσθετους κωδικούς ασφαλείας.

Δηλαδή χωρίς τη λήψη στο κινητό και εισαγωγή στο σύστημα κωδικού μίας χρήσης (OTP) ή χωρίς να είναι απαραίτητη η έγκριση μέσω του mobile app (push notification).

Ο ορισμός ενός «Έμπιστού Δικαιούχου» μπορεί να γίνει μετά το πέρας μίας συναλλαγής, στην τελευταία σελίδα που βλέπετε με τα στοιχεία της μεταφοράς ή πληρωμή σας.

Εκεί κλικάρετε το σχετικό πεδιο και από εκείνη τη στιγμή όταν κάνετε μεταφορά ή πληρωμή προς το συγκεκριμένο προϊόν ή οργανισμό, δεν θα απαιτείται η διαδικασία πρόσθετης ταυτοποίησης.

Έγκριση χωρίς sms

Από την άλλη πλευρά, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς δίνουν τη δυνατότητα έγκρισης συναλλαγών που εκτελούνται μέσω e-banking, με ειδοποιήσεις στα mobile apps τους.

Μέχρι πριν λίγο καιρό για να εγκριθεί μία συναλλαγή, όπως μεταφορά χρημάτων ή πληρωμή λογαριασμού, μέσω του e-banking απαιτούνταν η λήψη με SMS στο κινητό και η εισαγωγή στο σχετικό πεδίο ενός κωδικού μίας χρήσης (OTP).

Καθώς όμως οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής εξελίσσονται, η έγκριση για μία συναλλαγή μπορεί να γίνει ακόμη πιο εύκολη, χωρίς να περιμένετε το SMS και να χρειάζεται να αντιγράψετε τον κωδικό που λάβατε.

Αυτό είναι δυνατό στις δύο τράπεζες δυνατό μέσω των εφαρμογών mobile banking των τραπεζών, που πλέον είναι εγκατεστημένο στις κινητές συσκευές μεγάλου αριθμού πελατών.

Συγκεκριμένα, μόλις ζητήσετε να γίνει μία συναλλαγή, δέχεστε στην εφαρμογή της τράπεζας στο κινητό ή το tablet σας μία ειδοποίηση (push notification).

Σε αυτήν βλέπετε τα στοιχεία της συναλλαγής και σας ζητείται η έγκριση για να προχωρήσει. Έτσι, δεν χρειάζεται να λάβετε και να πληκτρολογήσετε κάποιον κωδικό ασφαλείας.

Εξάλλου, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει για όλες τις συναλλαγές όσους έχουν εγκαταστήσει το mobile app της χωρίς κανένα κόστος. Έτσι, έχετε άμεση ενημέρωση μέσω του app αντί για το e-mail ή το SMS.