A- A+
Από 1 e-banking θα κάνετε τις συναλλαγές με τα προϊόντα όλων των τραπεζών σύντομα

Παρακαλούθηση λογαριασμών και εκτέλεση συναλλαών με προϊόντα που διατηρείτε σε όλες τις τράπεζες, θα μπορείτε να κάνετε από ένα σημείο σε λίγο καιρό.

Οι τράπεζες μετά τη δυνατότητα παρακολούθησης όλων των καταθετικών λογαριασμών και καρτών σας από 1 σημείο, σύντομα θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους.

Προς το παρόν, μέσω της υπηρεσίας account aggregation για ιδιώτες, μπορείτε να ενημερωθείτε για τα υπόλοιπα και τις κινήσεις όλων των λογαριασμών και καρτών σας σε Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς, από το e-banking οποιασδήποτε από τις παραπάνω τράπεζες.

Σταδιακά αυτές οι υπηρεσίες θα εξελίσσονται. Για παράδειγμα, η Alpha Bank πρόσφατα άνοιξε πρώτη στην ελληνική αγορά τη συγκεκριμένη υπηρεσία και για επιχειρήσεις.

Το μέλλον του e-banking

Σύντομα, όλες οι τράπεζες αναμένεται να δημιουργήσουν εργαλεία που θα επιτρέπουν όχι μόνο την απλή παρακολούθηση προϊόντων που διατηρείτε σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και συναλλαγές.

Με τον τρόπο αυτό, θα μπορείτε να κάνετε πληρωμές μέσα από το e-banking μίας τράπεζας με χρέωση λογαριασμού σας σε άλλη τράπεζα που έχετε συνδέσει.

Έτσι, θα μπορείτε πχ. με χρήση του e-banking της Eurobank, να πληρώσετε μία οφειλή σας ή να εκτελέσετε ένα έμβασμα, από λογαριασμό που τηρείτε στην Alpha Bank.

Επιπλέον, οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι σκοπεύουν να διασυνδεθούν με αυτόν τον τρόπο με περισσότερες τράπεζες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

ADVERTISEMENT

Τι κερδίζουν οι τράπεζες

Τα οφέλη για τις τράπεζες που προσφέρουν την υπηρεσία διασύνδεσης με άλλες τράπεζες μπορεί να αποδειχθούν σημαντικά.

Συγκεκριμένα:

- Παρακολουθούν και γνωρίζουν τα προϊόντα που έχετε σε άλλες τράπεζες. Έτσι μπορούν να σας προτείνουν παρόμοια προϊόντα με καλύτερους όρους από τον ανταγωνισμό αυξάνοντας τα μερίδιά τους.

- Όσο περισσότερο επισκεφθεστε το e-banking μίας τράπεζας, τόσο πιο εύκολο είναι η τελευταία να σας διαθέσει online δικά της προϊόντα.

Στόχος των τραπεζών άλλωστε είναι σε λίγα χρόνια η πλειονότητα των απλών προϊόντων να διατίθεται online.

- Η τράπεζα θα γνωρίζει τις καταναλωτικές σας συνήθειες από τις κινήσεις λογαριασμών και καρτών. Έτσι, σε συνεργασία με άλλες επιχειρήσεις, θα μπορεί να σας προτείνει διάφορες αγορές, γνωρίζοντας τι ψωνίζετε, σε καλύτερες τιμές.

Όχι φυσικά με το αζημίωτο, αλλά εισπράττοντας προμήθεια για την προώθηση των πωλήσεων τρίτου ή απλά και μόνο για τις πληροφορίες που μοιράζεται με τρίτους.

Άλλωστε όταν κάνετε είσοδο στην υπηρεσία, αποδέχεστε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν να διαβιβαστούν σε τρίτους.

ADVERTISEMENT