A- A+
Alpha Bank: Λογαριασμοί και κάρτες όλων των τραπεζών σε 1΄ σημείο και για επιχειρήσεις

Ενημέρωση για τους καταθετικούς λογαριασμούς και τις κάρτες σε όλες τις τράπεζες μπορούν να έχουν πλέον οι επιχειρήσεις μέσω του e-banking της Alpha Bank.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την πρώτη τράπεζα που ενεργοποιεί αυτή τη δυνατότητα και για πελάτες της επιχειρήσεις. Οι υπόλοιπες παρέχουν την ευχέρεια αυτή μόνο για ιδιώτες πελάτες.

Τι προσφέρει η υπηρεσία

Με τη νέα υπηρεσία της Alpha Bank μπορείτε να ενημερωθείτε για τα υπόλοιπα και τις κινήσεις όλων των λογαριασμών και καρτών της επιχείρησής σας σε ελληνικές τράπεζες, από ένα και μόνο σημείο.

Η νέα δυνατότητα προσθήκης των τραπεζικών σας λογαριασμών και των καρτών που παρέχει το myAlpha Alpha Web για Επιχειρήσεις διευκολύνει τη διαχείριση των καθημερινών σας συναλλαγών.

Πλέον μπορείτε να έχετε γρήγορα μία συγκεντρωτική εικόνα όλης της οικονομικής σας κατάστασης, ώστε να προγραμματίζετε τις υποχρεώσεις της επιχείρησής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πώς λειτουργεί

Προσθέστε άμεσα τους λογαριασμούς και τις κάρτες που τηρείτε σε άλλες ελληνικές τράπεζες στο e-Banking της Alpha Bank με 3 απλά βήματα:

Βήμα 1ο: Συνδεθείτε στο myAlpha Web για Επιχειρήσεις και επιλέξτε τη δυνατότητα προσθήκης λογαριασμών και καρτών άλλης Τράπεζας.

Βήμα 2ο: Εισάγετε τους κωδικούς (Username και Password) της e-Banking συνδρομής σας στην άλλη Τράπεζα και δώστε τη συγκατάθεσή σας.

Βήμα 3ο: Επιλέξτε τους λογαριασμούς και τις κάρτες που θέλετε να προσθέσετε και ολοκληρώστε τη διαδικασία με την επιπρόσθετη ταυτοποίηση που σας ζητείται από την εκάστοτε Τράπεζα (π.χ. OTP μήνυμα στο κινητό σας τηλέφωνο, Push Notification).

Προϋπόθεση για την προσθήκη των λογαριασμών και των καρτών σας από άλλες Τράπεζες είναι να είστε χρήστης του e-Banking της Τράπεζας στην οποία τηρείτε τους λογαριασμούς αυτούς.

Επιπλέον, για την περίπτωση των συνδρομών με εγκριτικά επίπεδα να είστε εξουσιοδοτημένος χρήστης.

Οι υπηρεσίες για ιδιώτες

Όπως προαναφέρθηκε, όλες οι τράπεζες προσφέρουν σε ιδιώτες πελάτες τους τη δυνατότητα να παρακολουθούν όλους τους λογαριασμούς και τις κάρτες τους από ένα σημείο.

Συγκεκριμένα:

  • waiz - Εθνική

Πρόκειται για εφαρμογή για κινητές συσκευές, που δημιουργήθηκε από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με εταιρεία πληροφορικής.

Σας δίνει τις εξής δυνατότητες:

Όλοι οι λογαριασμοί σου με μια ματιά

  •     Μάζεψε όσους τραπεζικούς λογαριασμούς θέλεις, σε μια οθόνη.
  •     Πρόσθεσε και αφαίρεσε λογαριασμούς όποτε θέλεις.
  •     Δες το συνολικό σου υπόλοιπο, όπως και το σύνολο των εξόδων σου και των εισοδημάτων σου.
  •     Κάνε όλες σου τις συναλλαγές με ένα log-in.
  •     Δώσε μόνο μια φορά τις πληροφορίες σου και το waiz θα είναι πάντα ενήμερο αυτόματα.

Πλήρης εικόνα, αυτόματα

  •     Αυτόματη κατηγοριοποίηση των συναλλαγών σου.
  •     Άλλαξε τις κατηγορίες ή φτιάξε τις δικές σου με ετικέτες και σχόλια.
  •     Δες πόσα ξοδεύεις σε κάθε κατηγορία.
  •     Μάθε πού ακριβώς τα έχεις ξοδέψει με κάθε λεπτομέρεια.

Άμεση ενημέρωση

  •     Σε ειδοποιεί κάθε φορά που μπαίνουν χρήματα στο λογαριασμό σου.
  •     Ξέρεις πότε το υπόλοιπό σου γίνεται οριακό.
  •     Σε προειδοποιεί για όποια έξοδα φαίνονται ασυνήθιστα.
  •     Παίρνεις μηνιαίες αναφορές.
  •     Είσαι ενήμερος για το πώς τα πας με τις προκλήσεις που έχεις βάλει.

Έξυπνη Διαχείριση

  •     Δες πόσα ξοδεύεις σε κάθε κατηγορία εξόδων ή στις πιο συνηθισμένες σου συναλλαγές.
  •     Δες τα έξοδά σου μέσα σε χρονικές περιόδους.
  •     Φτιάξε εβδομαδιαίους και μηνιαίους προϋπολογισμούς ανά κατηγορία, για να σχεδιάζεις καλύτερα τα έξοδά σου.
  •     Παρακολούθησε τις δαπάνες σου σε σχέση με τον προϋπολογισμό σου.
  •     Δες πώς ξοδεύεις σύμφωνα με τον προϋπολογισμό σου.

Θέσε, παρακολούθα, κάν'το

  •     Θέσε τις δικές σου προκλήσεις και βάλε στόχους για οικονομία.
  •     Αποδέξου προκλήσεις που βασίζονται στο δικό σου προφίλ.
  •     Παρακολούθησε την πρόοδό σου.
  •     Δες τι έχεις καταφέρει

Κατεβάστε την εφαρμογή εδώ



  • Eurobank - e-banking

Μέσα από το e-Banking σας μπορείτε να ελέγχετε τα οικονομικά σας όχι μόνο στην Eurobank, αλλά και σε άλλες τράπεζες: Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.

Για να παρακολουθείτε τη συνολική εικόνα σας από όλες τις τράπεζες, ενεργοποιείτε τη διασύνδεση με κάθε τράπεζα που σας ενδιαφέρει.

Η ενεργοποίηση γίνεται εύκολα μέσα από το e-Banking σας στην Eurobank.

Με τη συγκατάθεσή σας, η διασύνδεση ενεργοποιείται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και όσο ισχύουν οι κωδικοί e-Banking σας στην άλλη τράπεζα. Μπορείτε να διακόψετε τη διασύνδεση οποιαδήποτε στιγμή ή να την ενεργοποιήσετε ξανά.

Επιλέγετε τα προϊόντα που θέλετε να παρακολουθείτε στην άλλη τράπεζα, όπως λογαριασμούς και κάρτες.

Διαχειρίζεστε εύκολα τις επιλογές σας μέσα από το e-Banking σας στην Eurobank.



  • Alpha Bank - myAlpha web

Τώρα μπορείτε να προσθέσετε στο myAlpha Web τους λογαριασμούς που διαθέτετε στην Τράπεζα Πειραιώς, τη Eurobank και την Εθνική Τράπεζα, εύκολα και γρήγορα, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο των οικονομικών σας.

Η νέα δυνατότητα προσθήκης των τραπεζικών σας λογαριασμών που δίνεται από το νέο myAlpha Alpha Web για Ιδιώτες διευκολύνει τη διαχείριση των καθημερινών σας συναλλαγών.

Πλέον μπορείτε να έχετε γρήγορα μία συγκεντρωτική εικόνα όλης της οικονομικής σας κατάστασης, να βλέπετε τα υπόλοιπα των λογαριασμών σας σε άλλες ελληνικές τράπεζες και να υπολογίζετε εύκολα τις δαπάνες αλλά και τα έσοδά σας μέσω της ενότητας του ιστορικού.

Προσθέστε άμεσα τους λογαριασμούς που τηρείτε σε άλλες ελληνικές τράπεζες στο e-Banking της Alpha Bank με 3 απλά βήματα:

Βήμα 1ο: Συνδεθείτε στο νέο myAlpha Web για Ιδιώτες και επιλέξτε τη δυνατότητα προσθήκης λογαριασμών άλλης Τράπεζας

Βήμα 2ο: Εισάγετε τους κωδικούς (Username και Password) της e-banking συνδρομής σας στην άλλη Τράπεζα και δώστε την συγκατάθεσή σας.

Βήμα 3ο: Ολοκληρώστε την διαδικασία με την επιπρόσθετη ταυτοποίηση που σας ζητείται από την εκάστοτε Τράπεζα (π.χ. OTP μήνυμα στο κινητό σας τηλέφωνο, push notification).



  • Τράπεζα Πειραιώς - winbank

Όλοι οι ιδιώτες πελάτες της που είναι συνδρομητές στην υπηρεσία winbank έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα προϊόντα που διατηρούν σε όλες τις τράπεζες.

Συγκεκριμένα, με τη νέα λειτουργικότητα «Διαχείριση προϊόντων άλλων Τραπεζών», έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε τα υπόλοιπα και τις κινήσεις προϊόντων που τηρείτε σε άλλες τράπεζες (Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα).

Το μόνο που χρειάζετστε είναι να έχετε ενεργούς κωδικούς πρόσβασης στην υπηρεσία web banking της Τράπεζας που επιθυμείτε να συνδέσετε.

Έτσι, αποκτάτε ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο των οικονομικών σας.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία από το winbank web banking, από την αρχική σελίδα, ενότητα “Με μια ματιά” ή από το μενού στο προφίλ σας “Ρυθμίσεις Προϊόντων /Διαχείριση προϊόντων άλλων Τραπεζών”.