A- A+
Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα διόρθωσης των τμ ακινήτων στους Δήμους - Με πέναλντι 20%

Νέα ευκαιρία για τη διόρθωση του δηλωμένου στους Δήμους εμβαδού των ακινήτων τους έχουν οι πολίτες, καθώς άνοιξε εκ νέου η σχετική πλατφόρμα των αιτήσεων.

Έτσι, τόσο όσοι δεν πρόλαβαν την προθεσμία του περασμένου Οκτωβρίου, αλλά και όσοι διαπίστωσαν μετά τη λήξη της λάθη στα τμ των ακινήτων τους που είναι δηλωμένα στους Δήμους, μπορούν τώρα να κάνουν τις διαρθώσεις.

Τα οφέλη και το πέναλντι 20%

Τα οφέλη από την διόρθωση του εμβαδού των ακινήτων, είναι σημαντικά.

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες τους απαλλάσσονται πλήρως από αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών φόρων και τελών, προστίμων και προσαυξήσεων της περιόδου πριν το 2020.

Το μόνο που θα κληθούν να πληρώσουν είναι τα ποσά των δημοτικών φόρων και τελών του 2020, όπως προκύπτουν από τη διαφορά μεταξύ λανθασμένων και σωστών τμ.

Στην προκειμένη περίπτωση, επί αυτών των ποσών θα καταβάλλουν πέναλντι ίσο με το 20%.

Για παράδειγμα αν η διαφορά στα τέλη είναι 200 ευρώ, τότε το τελικό ποσό της πληρωμής θα ανέλθει σε 240 ευρώ.

ADVERTISEMENT

Online αίτηση και δόσεις

Η δήλωση διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων ακινήτων προς τους ΟΤΑ  είναι ξανά διαθέσιμη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://tetragonika.govapp.gr/.

Εκεί με χρήση των κωδικών εισόδου στο Taxis μπορείτε να υποβάλλεται ηλεκτρονικά την αίτησή σας.

Προθεσμία για αυτόν τον κύκλο των δηλώσεων είναι η 31η Δεκεμβρίου 2021.

Μετά την εκκαθάριση των δηλώσεων, το ποσό που προκύπτει αποπληρώνεται σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με ελάχιστο όριο τα 10 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και τα 50 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα