A- A+
Ξέφρενο το ράλι στα ενοίκια - Τιμές ανά τμ και αυξήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία

Συνεχίζεται η άνοδος των ενοικίων στην πλειονότητα των περιοχών της χώρας, με τις αυξήσεις στις ζητούμενες τιμές το τελευταίο 12μηνο να φτάνουν ως το 33%!

Όπως προκύπτει από τα στοχεία έρευνας της Spitogatos, από το γ΄ τρίμηνο του 2020 μέχρι και σήμερα, οι τιμές των ενοικίων στις οποίες προσφέρονται κατοικίες καταγράφουν σημαντική άνοδο.

Οι τάσεις αυτές καθιστούν ακόμη πιο συμφέρουσα την αγορά ακινήτου με στεγαστικό δάνειο, καθώς οι μηνιαίες δόσεις κυμαίνονται στα ίδια ή σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα ενοίκια. Δείτε εδώ περισσότερα

Οι τάσεις

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 60 περιοχές που παρουσιάζονται, η πλειονότητα, συνολικά 49 περιοχές, κατγράφουν ετήσια άνοδο την υπό εξέταση περίοδο.

Οι μεγαλύτερες διακυμάνσεις καταγράφονται στην επαρχία, ενδεχομένως και λόγω της μεταβολής των τάσεων στον τουρισμό μεταξύ 2020 - 2021.

Συνολικά, σε όλη την Ελλάδα 9 περιοχές καταγράφουν πτώση στις ζητούμενες τιμές ενοικίων, από 1,50% έως και 23%, ενώ σε δύο περιοχές παρέμειναν στα ίδια επίπεδα.

ADVERTISEMENT

Τα ενοίκια ανά περιοχή

Στους ακόλουθους πίνακες μπορείτε να δείτε τις τιμές των ενοικίων ανά τμ σε όλη τη χώρα, και την ετήσια μεταβολή τους από το γ΄ τρίμηνο του 2020, όπως παρουσιάζονται από την έρευνα της Spitogatos.

Αναλυτικότερα:

  • Αττική

ADVERTISEMENT

  • Θεσσαλονίκη

  • Υπόλοιπη Ελλάδα