A- A+
Ακίνητα: Αύξηση ζήτησης εκτός κέντρου λόγω πανδημίας - Τι ψάχνουν οι αγοραστές

Εκ νέου ανοδική αναμένεται να είναι η επόμενη ημέρα στην κτηματαγορά, που αποτελεί έναν από τους λίγους κλάδους που άντεξε κατά την πανδημία.

Σημαντική στήριξη στο real estate θα προσφέρουν τόσο η ανάκαμψη της οικονομίας μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης, όσο και οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα διοχετευτούν σε μεγάλο βαθμό σε πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις.

Τι ψάχνουν οι αγοραστές

Σύμφωνα με τον κ. Γ. Κορμά, Ανώτερο Γενικό Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς, επικεφαλής της Πειραιώς Real Estate, «η αγορά ακινήτων επέδειξε σταθερότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κάτι που άλλοι κλάδοι δεν κατόρθωσαν να το επιτύχουν».

Ο ίδιος εξήγησε πως μέσα στην πανδημία αναδείχθηκε εκ νέου στην επιφάνεια το αρχέγονο συναίσθημα ότι το σπίτι αποτελεί το ασφαλές καταφύγιο.

Σύμφωνα με τον κ. Κορμά, στις κατοικίες οι ιδιώτες αναζητούν ακίνητο προς ενοικίαση ή αγορά λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος από τα μέχρι τώρα δεδομένα των 90-100 τμ, αλλά σε πιο συμφέρους τιμές.

Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται πως μεγάλος αριθμός ενδιαφερόμενων κινείται προς την κατεύθυνση «λίγο έξω από το κέντρο» για να πετύχει καλύτερες τιμές.