A- A+
Αυτές είναι οι καλύτερες προθεσμιακές με μηνιαία καταβολή των τόκων - Πόσο κερδίζετε

Αρκετές επιλογές για την εξασφάλιση ενός μηνιαίου εισοδήματος έχουν οι αποταμιευτές μέσω των προθεσμιακών καταθέσεων, μετά τις αυξήσεις στα επιτόκιά τους.

Ο λόγος γίνεται για προγράμματα με βασικό χαρακτηριστικό τη μηνιαία καταβολή των τόκων στο λογαριασμό του καταθέτη, ο οποίος διασφαλίζει με τον τρόπο αυτό ένα πρόσθετο εισόδημα.

Πόσο δίνουν

Αντί λοιπόν κάποιος να έχει χρήματα σε άτοκο λογαριασμό Ταμιευτηρίου, μπορεί να τα τοποθετήσει εφόσον δεν τα χρειάζεται σε μία προθεσμιακή κατάθεση μηνιαίου εισοδήματος.

Μετά την αύξηση των επιτοκίων το τελευταίο δίμηνο οι αποδόσεις τους είναι αξιοπρεπείς και μπορούν να εξασφαλίσουν ένα πρόσθετο έσοδο για τον καταθέτη.

Σαν να πρόκειται για ενοίκιο. Για παράδειγμα, εάν κάποιος διαθέτει 100.000 ευρώ, μπορεί να λάβει κατά μέσο όρο σε μηνιαία βάση για ένα χρόνο έως και 92 ευρώ περίπου καθαρά.

Έτσι, μπορεί να καλύψει μέρος του λογαριασμού ρεύματος ή τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

Αναλυτικότερα, οι καλύτερες προθεσμιακές καταθέσεις μηνιαίου εισοδήματος για 100.000 ευρώ προσφέρουν τα εξής:

κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση

Με ευελιξίες

Κι αν θέλετε να αναμένετε τις επόμενες αυξήσεις επιτοκίων για να κλείσετε τα χρήματά σας σε μία προθεσμιακή, δεν είναι απαραίτητο. Υπάρχει εναλλακτική για να μην χάνετε τόκους.

Ορισμένα από τα προϊόντα της κατηγορίας δίνουν το δικαίωμα πρόωρης ανάληψης των χρημάτων την ημέρα καταβολής των τόκων.

Έτσι, αφού έχετ εισπράξει τους τόκους του μήνα που πέρασε, μπορείτε χωρίς πέναλτι να διακόψετε την προθεσμιακή σας κατάθεση και να μεταφέρετε τα χρήματά σας σε ένα άλλο προϊόν με καλύτερη απόδοση.

Τα προγράμματα που δίνουν αυτή τη δυνατότητα προσφέρουν για 100.000 ευρώ τα εξής:

κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση