A- A+
5 λόγοι για να ξεκινήσετε αποταμίευση – Επιτόκια ως 2,25% από την ProCredit Bank

Λύσεις αποταμίευσης με προνομιακούς όρους προσφέρει η ProCredit Bank Greece μέσω online καταθετικών προγραμμάτων που διαθέτει στην ελληνική αγορά.

Ο λόγος γίνεται για προθεσμιακές καταθέσεις που ανοίγουν αποκλειστικά online, γλυτώνοντας για τους πελάτες χρόνο, καθώς δεν απαιτείται επίσκεψη σε κατάστημα.

Ειδικά αυτήν την περίοδο, η τράπεζα προσφέρει προνομιακά επιτόκια που φτάνουν έως και το 2,25% για ιδιώτες.

Όλες οι επιλογές

Αναλυτικότερα, έως και τις 31 Ιανουαρίου 2024 όσοι ανοίξουν λογαριασμό προθεσμίας στην ProCredit Bank θα κλειδώσουν τα ακόλουθα επιτόκια:

- 2,25% για 24 μήνες

- 2% για 12 μήνες

- 1,5% για 6 μήνες

- 1,25% για 3 μήνες

Οι παραπάνω ετησιοποιημένες αποδόσεις προσφέρονται για ποσά που ξεκινούν από μόλις 5.000 ευρώ.


Γιατί να αποταμιεύσετε

Η αλήθεια είναι ότι στις μέρες μας η αποταμίευση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μια σειρά από λόγους οδηγούν πολλά νοικοκυριά στην υπερκατανάλωση και στην υπερχρέωση.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε αρκετές περιπτώσεις σε αντικειμενικούς λόγους, πχ. το εισόδημα επαρκεί μόνο για τις βασικές ανάγκες, ωστόσο πολλές είναι οι οικογένειες που ενώ έχουν τη δυνατότητα, δεν κάνουν αποταμίευση.

Τα οφέλη ωστόσο όσων τελικά λαμβάνουν αυτήν την απόφαση είναι σημαντικά:

1. Χρηματοοικονομική ασφάλεια

Μέσω της αποταμίευσης δημιουργούμε ένα κεφάλαιο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι ειδικοί προτείνουν αυτό το ποσό να φτάνει τους μισθούς μερικών μηνών.

Με τον τρόπο αυτό εάν χρειαστεί, ο αποταμιευτής θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει τη ζωή του ακόμη και στο ενδεχόμενο ενός απρόπτου γεγονότος, που θα μειώσει το τακτικό του εισόδημα ή / και θα αυξήσει τα έξοδά του.


2. Συνειδητοποίηση των στόχων και των προσδοκιών

Μέσω της αποταμίευσης τα νοικοκυριά θέτουν πιο εύκολα στόχους για το μέλλον, που θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη.

Υπολογίζοντας το ποσό που θα συγκεντρώσουν σε μερικούς μήνες ή χρόνια από σήμερα, συνειδητοποιούν τις μελλοντικές τους ανάγκες και μπαίνουν στη διαδικασία να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα χρήματα για να τις ικανοποιήσουν.

Από τις πολλές απλές, όπως ένα ταξίδι στον αγαπημένο τους προορισμό, μέχρι πιο σημαντικούς λόγους, όπως η εκπαίδευση των παιδιών τους όταν ενηλικιωθούν.


3. Ανάπτυξη χρηματοοικονομικής πειθαρχίας

Όταν κάποιος μπαίνει στη διαδικασία της αποταμίευσης, αυτομάτως καλείται να πειθαρχήσει για την επίτευξη του στόχου συγκεντρωσης ενός ποσού στο μέλλον.

Αυτό προϋποθέτει αυτοέλεγχο, ώστε να μην προβαίνει σε άσκοπες αγορές, συνειδητότητα και υπομονή.

Σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, ωστόσο όσο κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση αισθανόμαστε περισσότερο σίγουροι, ασφαλείς και αισιόδοξοι για το μέλλον.


4. Μείωση των δανειακών βαρών

Μέσω της αποταμίευσης ένα νοικοκυριό που έχει δημιουργήσει χρέη, μπορεί πιο εύκολα να αποπληρώσει μέρος τους ή ακόμη και το σύνολο τους.

Ειδικά αν πρόκειται για δάνεια με υψηλά επιτόκια, όπως τα καταναλωτικά και οι πιστωτικές κάρτες, η εξόφλησή τους μπορεί να επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων.

Έτσι, δεν θα κερδίσετε μόνο χρήματα, αλλά θα μειωθεί και το χρηματοοικονομικό σας άγχος, που αποτελεί βασικό παράγοντα για την ποιότητα της ζωής σας σε όλα τα επίπεδα.


5. Έχετε το κεφάλι σας ήσυχο

Για να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια, αναγκαία συνθήκη είναι να αισθάνεστε οικονομικά ελεύθεροι και ανεξάρτητοι.

Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να έχετε στην άκρη ένα ικανοποιητικό ποσό, που μπορεί να συγκεντρωθεί μέσω της συστηματικής αποταμίευσης.

Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι ανά πάσα στιγμή έχουμε την άνεση να κάνουμε αυτό που επιθυμούμε, χωρίς το άγχος για το που θα βρούμε τα χρήματα.

Αυτό ισχύει τόσο κατά τη διάρκεια του εργασιακού μας βίου, όσο και μετά τη συνταξιοδότησή μας, όπου ο ελεύθερος χρόνος είναι απεριόριστος.