.
Για ποιους επαγγελματίες μειώνεται το τεκμαρτό εισόδημα και για ποιους δεν θα ισχύσει καθόλου

Στην τελική ευθεία για την ψήφισή του από την Βουλή έχει εισέλθει το φορολογικό νομοσχέδιο που καθιερώνει τεκμαρτό εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Περισσότερα
Δεύτερες σκέψεις για την έκπτωση φόρου ως 3.200 ευρώ ετησίως για δαπάνες αναβάθμισης κατοικιών

Αναδιπλώνεται το υπουργείο Οικονομικών ως προς το νέο σύστημα επιβράβευσης των ιδιοκτητών ακινήτων που τα αναβαθμίζουν και πληρώνουν με κάρτα τις σχετικές δαπάνες.

Περισσότερα
Αναρτήθηκαν στο myCAR της ΑΑΔΕ τα τέλη κυκλοφορίας του 2024 - Πώς τα βλέπετε

Αναρτήθηκαν στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τα τέλη κυκλοφορίας για το 2024, τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Περισσότερα
Αλλάζουν όλα στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών - Το νέο καθεστώς

Ελάχιστο εισόδημα, βάση του οποίου θα φορολογούνται, ορίζει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για όλες τις ατομικές επιχειρήσεις.

Περισσότερα
Έρχονται αυξήσεις σε όλους τους συνταξιούχους από την Πρωτοχρονιά - Ποιοι θα πάρουν επίδομα

Νέα αύξηση στο ποσό που λαμβάνουν κάθε μήνα θα δουν από την Πρωτοχρονιά του 2024 όλοι οι συνταξιούχοι, ενώ προβλέπεται επίδομα για όσους έχουν ακόμη προσωπική διαφορά.

Περισσότερα
Ποιοι θα δουν αύξηση στο μισθό τους μετά το ξεπάγωμα των τριετών - Παραδείγματα

Αυξήσεις μισθών για χιλιάδες εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα θα φέρει το ξεπάγωμα του επιδόματος προϋπηρεσίες που προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός.

Περισσότερα
Τι αυξήσεις θα δουν από την Πρωτοχρονιά οι δημόσιοι υπάλληλοι - Αναλυτικοί πίνακες

Aυξήσεις για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους από το 2024 ανακοίωσε το υπουργείο Οικονομικών. Αφορούν περισσότερους από 660.000 εργαζομένους.

Περισσότερα
«Κουρεύεται» το ποσοστό μείωσης της σύνταξης για όσους εργάζονται - Έρχεται νομοσχέδιο

Στον περιορισμό του ποσοστού μείωσης των συντάξιμων αποδοχών για όσους συνταξιούχους εργάζονται προχωρά η κυβέρνηση με νέο νομοσχέδιο που θα φέρει άμεσα στη Βουλή.

Περισσότερα
Οριστικό! Στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου - Αυξήσεις για 650.000 εργαζομένους

Τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε την Παρασκευή το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περισσότερα
ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά μη μισθωτών - Οι προθεσμίες πληρωμής

Στη διάθεση των ασφαλισμένων, ελεύθερων επαγγελματιών, βρίσκονται τα εκκαθαριστικά για τις εισφορές του Ιανουαρίου, οι οποίες είναι αυξημένες κατά 9,6% σε σχέση με πέρυσι.

Περισσότερα