.
Ρύθμιση αδήλωτων τ.μ. στους Δήμους χωρίς πρόστιμα και αναδρομικά - Ρύθμιση ΥΠΕΣ

Τη δυνατότητα να δηλώσουν τα πραγματικά τ.μ. των ακινήτων τους στους Δήμους χωρίς να πληρώσουν πρόστιμα ή αναδρομικά τέλη, θα έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες έως τέλος Μαρτίου.

Περισσότερα
Πληρωμή φόρων σε 12 άτοκες δόσεις - Προετοιμάστε την πιστωτική σας κάρτα

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας πλησιάζει, ενώ η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ συνεχίζεται. Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος του μήνα οι υποχρεώσεις των φορολογούμενων πολλαπλασιάζονται.

Περισσότερα
Οι τελικές διατάξεις για e-αποδείξεις - Ποιες δαπάνες καλύπτουν το 30% - Ποιοι εξαιρούνται

Οριστικοποιήθηκε το μέτρο της συλλογής ηλεκτρονικών αποδείξεων που θα ισχύει από το 2020, υποχρεώνοντας τους περισσότερους φορολογούμενους σε δαπάνες ίσες με το 30% του εισοδήματός τους.

Περισσότερα
Τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ - Ποιοι το δικαιούνται και ποιοι το χάνουν

Τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος εφέτος πριν τα Χριστούγεννα, το ύψος του υποίου θα φθάσει τα 700 ευρώ ανά δικαιούχο, παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών.

Περισσότερα
Επιδότηση 70% επί μισθού 3.000 ευρώ σε ταλαντούχους Έλληνες που θα επιστρέψουν για δουλειά στη χώρα

Ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης του 70% του μισθού εργαζομένων που σήμερα βρίσκονται στο εξωτερικό και θα επιστρέψουν για δουλειά στη χώρα, ενεργοποιεί το υπουργείο Εργασίας.

Περισσότερα
Τέλος οι διπλές ασφαλιστικές εισφορές σε μισθωτούς με παράλληλη εργασία - Ο όρος

Στην κατάργηση των διπλών εισφορών που πλήρωναν έως και σήμερα στον ΕΦΚΑ προχωρά το υπουργείο Εργασίας για όσους είναι μισθωτοί και έχουν ταυτόχρονα εισοδήματα από ελεύθερα επαγγέλματα.

Περισσότερα
Αυξήσεις από την Πρωτοχρονιά για μισθωτούς και συνταξιούχους - Τα ποσά ανά κατηγορία

Αύξηση των καθαρών τους αποδοχών θα έχουν από την 1/1/2020 όλοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, καθώς μειώνεται η παρακράτηση φόρου, μετά την αλλαγή στην κλίμακα των φορολογικών συντελεστών.

Περισσότερα
Αυτές είναι οι νέες εισφορές για επαγγελματίες - Αποκάλυψε τα ποσά ο υπ. Εργασίας

Το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που θα πληρώνουν στον ΕΦΚΑ οι μη μισθωτοί - επαγγελματίες από το 2020, αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Περισσότερα
Από 130 έως 520 ευρώ οι ασφαλιστικές εισφορές για επαγγελματίες - Όλες οι αλλαγές
Με σταθερά ποσά, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους και τα έτη ασφάλισής τους, θα επιβαρύνονται για εισφορές από τον ΕΦΚΑ όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Περισσότερα
Το σχέδιο για τις νέες εισφορές ελ. επαγγελματιών - Τα σταθερά ποσά που θα πληρώνουν
Προ των πυλών σαρωτικών αλλαγών βρίσκεται το σύστημα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών και με εταίρων σε επιχειρήσεις, καθώς έρχεται το τέλος του νόμου Κατρούγκαλου.
Περισσότερα