A- A+
Επένδυση στις αγορές χωρίς ρίσκο και με ελάχιστη απόδοση 4% στην 4ετία - Νέο προϊόν

Πρόσβαση στις αγορές χωρίς ρίσκο για το αρχικό κεφάλαιο της επένδυσης και με διασφαλισμένη μία ελάχιστη απόδοση, προσφέρει η Εθνική Τράπεζα μέσω νέου προϊόντος.

Ο λόγος γίνεται για το Δομημένο Επενδυτικό Προϊόν «Επενδυτικό Νέας Γενιάς», η απόδοση του οποίου είναι συνδεδεμένη με το αμοιβαίο κεφάλαιο «ΔΗΛΟΣ Στρατηγικών Τοποθετήσεων Μικτό εξωτερικού XV».

Με αυτό οι πελάτες της τράπεζας επενδύουν για μία 4ετία στο συγκεκριμένο αμοιβαίο κεφάλαιο, χωρίς να ρισκάρουν το αρχικό τους κεφάλαιο.

Ο υπολογισμός της απόδοσης

Το ελάχιστο ποσό εισόδου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο θα είναι διαθέσιμο μέχρι και το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.

Ο επενδυτής, εφόσον διακρατήσει το προϊόν έως τη λήξη, θα λάβει στη χειρότερη περίπτωση το 104% του αρχικού του κεφαλαίου.

Δηλαδή θα κερδίσει σίγουρα μία μικτή απόδοση που φτάνει το 4%.

Από εκεί και πέρα το τελικό του όφελος εξαρτάται από την πορεία της τιμής του συνδεδεμένου αμοιβαίου κεφαλαίου.

Όσο περισσότερα κέρδη γράψει το αμοιβαίο κεφάλαιο, τόσο υψηλότερη θα είναι η τελική απόδοση.

ADVERTISEMENT

Μέγιστο 40%

Συγκεκριμένα, ο επενδυτής συμμετέχει στο 50% της ανόδου της τιμής του αμοιβαίου κεφαλαίου, με μέγιστο όριο το 40%.

Δηλαδή αν η τιμή αυξηθεί κατά 20%, ο επενδυτής θα κερδίσει συνολικά 10%, αν η τιμή ανέβει κατά 40%, το κέρδος του θα ανέλθει σε 20% κοκ.

Για να πετύχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση του 40%, θα πρέπει το αμοιβαίο κεφάλαιο να ενισχυθεί κατά τουλάχιστον 80%.

Από εκεί και πέρα, όσο υψηλά είναι τα κέρδη του αμοιβαίου κεφαλαίου, ο επενδυτής λαμβάνει σε όλες τις περιπτώσεις 40%.

Τα σενάρια για την απόδοση

Στο Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών του προγράμματος περιλαμβάνονται τα ακόλουθα σενάρια ως προς την μέση καθαρή απόδοση κάθε έτος και τα κέρδη που θα αποκομίσει κάποιος τοποθετώντας σε αυτό 10.000 ευρώ:

  • Δυσμενές / Ακραίων Καταστάσεων: 0,75% - Κέρδος 300 ευρώ
  • Μετριοπαθές: 1,26% - Κέρδος 502,51 ευρώ
  • Ευνοϊκό: 4,40% - Κέρδος 1.760,07 ευρώ

ADVERTISEMENT


Πού επενδύει το Α/Κ

Αν και το συνδεδεμένο αμοιβαίο κεφάλαιο απευθύνεται σε επιθετικούς επενδυτές, εφόσον τοποθετηθείτε σε αυτό μέσω του «Επενδυτικό Νέας Γενιάς» δεν ρισκάρετε σε καμία περίπτωση, εφόσον το διακρατήσετε για 4 έτη.

Συγκεκριμένα, επενδύει κυρίως σε αγορές του εξωτερικού, σε ένα συνδυασμό μετοχικών αξιών, κρατικών και εταιρικών ομολογιακών τίτλων, καταθέσεων, καθώς και μέσων χρηματαγοράς.

Βάση του κανονισμού του δεν επενδύει άνω του 65% του καθαρού ενεργητικού του σε καμία κατηγορία επενδυτικών προϊόντων.

Ωστόσο, επενδύει ποσοστό τουλάχιστον 10% του καθαρού ενεργητικού του σε μετοχές και ποσοστό τουλάχιστον 10% του καθαρού ενεργητικού του σε ομόλογα.

Τέλος, μπορεί να επενδύει σε παράγωγα χρηματοπιστωτικά μέσα με σκοπό είτε την αντιστάθμιση κινδύνου είτε την αποτελεσματική διαχείριση.

ADVERTISEMENT

Δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης

Σημειώνεται ότι ο πελάτης έχει τη δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης, οποιαδήποτε στιγμή στη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Οι τιμές προεξόφλησης είναι διαθέσιμες στο δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας.

Στην περίπτωση αυτή το εναπομένον ποσό χρειάζεται να υπερβαίνει ή να είναι ίσο με τις 10.000 ευρώ, διαφορετικά προεξοφλείται το συνολικό ποσό επένδυσης.

Επίσης, αν προχωρήσετε σε πρόωρη εξόφληση δεν ισχύει η εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου και η ελάχιστη απόδοση, καθώς αυτές παρέχονται μόνο στη λήξη της 4ετίας.