A- A+
Τελευταία ευκαιρία για τις προθεσμιακές καταθέσεις της HSBC - Αποδόσεις ως 3,11%

Λίγες ημέρες έχουν ακόμη στη διάθεσή τους οι καταθέτες για να εξασφαλίσουν μία υψηλή απόδοση για τα χρήματά τους, μέσω των προϊόντων της HSBC.

Η τράπεζα είναι προγραμματισμένο μετά το κλείσιμο της 28ης Ιουλίου να ενοποιηθεί συστημικά με την Παγκρήτια Τράπεζα, στο πλαίσιο της συγχώνευσής τους.

Μέχρι τότε, τόσο οι υφιστάμενοι πελάτες, όσο και νέοι που θα κάνουν την εγγραφή τους στην τράπεζα, θα μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό προθεσμίας και να κλειδώσουν ένα υψηλό επιτόκιο για έως και 12 μήνες.

Από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου όσοι διατηρούν καταθέσεις στην τράπεζα, θα μεταφερθούν την Παγκρήτια Τράπεζα. Οι συμβάσεις τους ωστόσο θα παραμείνουν σε ισχύ με τους ίδιους ακριβώς όρους.

Τα διαθέσιμα επιτόκια

Όσοι λοιπόν δεν έχουν πρόβλημα με αυτό, έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα υψηλο εισόδημα έως το καλοκαίρι του 2024.

Η HSBC τους τελευταίους μήνες προχωρά σε συνεχείς προς τα πάνω αναπροσαρμογές των επιτοκίων της, τα οποία ακολουθούν τις τάσεις των δεικτών euribor.

Αναλυτικότερα, τα επιτόκια για τις ακόλουθες διάρκειες ανέρχονται σε:

  • 2,35% - 2,37% για 1 μήνα
  • 2,45% - 2,47% για 2 μήνες
  • 2,55%  - 2,57% για 3 μήνες
  • 2,85% - 2,87% για 6 μήνες
  • 3,09% - 3,11% για 12 μήνες

Οι τόκοι καταβάλλονται στη λήξη της προσυμφωνημένης περιόδου, ενώ σε περίπτωση πρόωρης ανάληψης των χρημάτων προβλέπεται πέναλτι που ουσιαστικά μηδενίζει το επιτόκιο.

Άρα, όσοι επιλέξουν προϊόντα της HSBC συστήνεται να τα διακρατήσουν μέχρι τη λήξη τους.