A- A+
Τα 2 νέα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου και ελάχιστης απόδοσης 0,50% που νικούν τις προθεσμιακές

Στη διάθεση του αποταμιευτικοί κοινού έθεσαν οι τράπεζες δύο νέες εκδόσεις προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου με προνομιακούς όρους.

Πρόκειται για προγράμματα που εξασφαλίζουν όχι μόνον το αρχικό κεφάλαιο της επένδυσης, αλλά και μία ελάχιστη εγγυημένη απόδοση, που σε ετησιοποιημένη βάση διαμορφώνεται σε 0,50%.

Ωστόσο, το τελικό όφελος μπορεί να φτάσει σε υψηλά επίπεδα, ανάλογα με την πορεία των συνδεδεμένων χρηματοοικονομικών δεικτών.

Γιατί συμφέρουν

Το μόνο ρίσκο που έχει στην προκειμένη περίπτωση ο επενδυτής σχετίζεται με την απώλεια τόκων σε περίπτωση που τοποθετούσε τα χρήματά του σε μία προθεσμιακή κατάθεση.

Κι αυτό διότι η ετησιοποιημένη απόδοση που είναι διασφαλισμένη, διαμορφώνεται σε 0,50%, χαμηλότερα δηλαδή από τα επιτόκια των λογαριασμών προθεσμίας.

Αν όμως το στοίχημα βγει και οι συνδεδεμένοι δείκτες αναφοράς κινηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση, το κέρδος για τον επενδυτή θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο των κλασικών τραπεζικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, αποτελούν μία εναλλακτική των προθεσμιακών καταθέσεων επιλογή, για όσους δεν θέλουν για κανένα λόγο να εκτεθούν στους κινδύνους των αγορών, αλλά επιζητούν μία μεγαλύτερη απόδοση.

ADVERTISEMENT

Τα 2 προϊόντα

Τα δύο διαθέσιμα προϊόντα που παρέχουν αυτήν τη δυνατότητα είναι τα εξής:

- Τράπεζα Πειραιώς - Καταθέσεις Δυναμικών Αποδόσεων

Θα διαθέτει έως την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου τη νέα έκδοση του προϊόντος «Καταθέσεις Δυναμικών Αποδόσεων» με την ονομασία «EUR/USD DOUBLE NO TOUCH».

Η διάρκειά της είναι 6μηνη και στη λήξη της ο αποταμιευτής κερδίζει ετησιοποιημένη απόδοση:

- 0,50% στη χειρότερη περίπτωση

- 3,5% στο ευνοϊκό σενάριο

Σε κάθε περίπτωση το αρχικό κεφάλαιο της επένδυσης είναι 100% εγγυημένο από την Τράπεζα Πειραιώς.

Η συνθήκη για την επίτευξη της υψηλής απόδοσης του 3,50% είναι η εξής:

Η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου θα πρέπει κατά τη διάρκεια του 6μήνου να κινηθεί εντός του ακόλουθου εύρους τιμών: Ανώτατη τιμή: +0,05 - Κατώτατη τιμή: -0,065.

Ως εκ τούτου, μπορεί να πετύχετε τη μέγιστη δυνατή απόδοση είτε το δολάριο ανατιμηθεί έναντι του ευρώ είτε υποτιμηθεί.

Αρκεί ο βαθμός της μεταβολής της ισοτιμίας να μην ξεπεράσει τα παραπάνω όρια.

ADVERTISEMENT

- Εθνική - Επενδυτικό Νέας Γενιάς

Διαθέτει τη νέα έκδοση της σειράς προϊόντων «Επενδυτικό Νέας Γενιάς», η οποία είναι συδεδεμένη με τον Μετοχικό Δείκτη EURO STOXX 50.

Πρόκειται για ένα 4ετές επενδυτικό πρόγραμμα, που όχι μόνο προσφέρει 100% προστασία του κεφαλαίου, αλλά διασφαλίζει και μία ελάχιστη εγγυημένη απόδοση.

Στο χειρότερο σενάριο ο επενδυτής θα κερδίσει συνολική μικτή απόδοση 3%. Δηλαδή θα πάρει πίσω σε κάθε περίπτωση το 103% του αρχικού κεφαλαίου.

Aν αφαιρεθούν οι προμήθειες η μέση ετήσια απόδοσή του, διαμορφώνεται σε 0,50%.

Από εκεί και πέρα όμως, το συνολικό όφελος μπορεί να διαμορφωθεί σε υψηλά επίπεδα, ανάλογα με την πορεία του δείκτη EURO STOXX 50.

Συγκεκριμένα, ο επενδυτής θα λάβει το 50% της ανόδου του μετά τη λήξη της 4ετίας χωρίς κανένα περιορισμό.

Για παράδειγμα, αν ο δείκτης αυξηθεί κατά 30%, η σωρευτική απόδοση, πριν από τις προμήθειες, θα διαμορφωθεί σε 15%.

Σε ένα ευνοϊκό σενάριο μία επένδυση ύψους 10.000 ευρώ μπορεί να αποφέρει μέση ετήσια απόδοση 6,95%. Σε αυτήν την περίπτωση ο επενδυτής θα πάρει πίσω μετά από 4 έτη 12.780,12 ευρώ.

Σημειώνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα ρευστοποίησης του προϊόντος πριν το πέρας της 4ετίας, ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση δεν ισχύει η προστασία στο κεφάλαιό του και εφόσον ο δείκτης αναφοράς υποχωρεί, θα καταγράψει ζημιές.