A- A+
Στο στόχαστρο των ληστών του διαδικτύου το e-banking όσων νοικιάζουν σπίτια μέσω Airbnb

Στο στόχαστρο των επιτήδειων που στοχεύουν τις καταθέσεις ανυποψίαστων συνδρομητών e-banking ελληνικών τραπεζών, έχουν βρεθεί οι εκμισθωτές μέσω της πλατφόρμας Airbnb.

Η μέθοδος είναι η ίδια με τις υπόλοιπες απάτες. Ο λόγος γίνεται για το phishing, μέσω του οποίου οι επιτήδειοι επιχειρούν να αποσπάσουν τους κωδικούς του θύματος για να εκτελέσουν απατηλές συναλλαγές.

Όπως αποκαλύπτει η εταιρεία Hostub που δραστηριοποιείται στον τομέα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι απάτες αυτές, έχουν επεκταθεί και στη συγκεκριμένη αγορά.

Το νέο κόλπο

Μάλιστα, τονίζει ότι το τελευταίο διάστημα καταγράφονται αυξημένες απόπειρες εξαπάτησης διαχειριστών και ιδιοκτητών ακινήτων.

Πιο συγκεκριμένα, οι απατεώνες πραγματοποιούν μία ψεύτικη κράτηση, μέσω τηλεφώνου ή mail.

Αφού ο οικοδεσπότης επιβεβαιώσει την κράτηση, στέλνουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μ’ ένα υπερσύνδεσμο για τη λήψη της προκαταβολής.

Ο υπερσύνδεσμος αυτός οδηγεί σ’ ένα ψεύτικο περιβάλλον ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος όμοιου με τον πραγματικό που σκοπό έχει να αποσπάσει όλα τα προσωπικά στοιχεία που θα δηλωθούν.

Παρόμοιες επιθέσεις μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν μέσω τηλεφωνικών κλήσεων (vishing) καθώς και μηνυμάτων SMS (smishing).