A- A+
Νέα online απάτη με χρήση της επωνυμίας «ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ» - Ποιο είναι το κόλπο

Μία νέα ηλεκτρονική απάτη κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιχειρώντας να χρεώσει παράτυπα τις κάρτες των υποψήθιων θυμάτων.

Όπως ανακοίνωσε η Κωτσόβολος, κυκλοφορεί δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ψευδείς αναφορές για παραχώρηση μιας LED τηλεόρασης σε συμβολική τιμή.

Το κόλπο

Η εν λόγω δημοσίευση παροτρύνει τους καταναλωτές να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους στοιχεία και κατόπιν τα στοιχεία της χρεωστικής ή πιστωτικής τους κάρτας, προκειμένου να παραλάβουν το υποτιθέμενο δώρο.

Αν το θύμα κάνει το λάθος και πληκτρολογήσει στοιχεία της κάρτας του θα χρεωθεί είτε ο λογαριασμός του, εφόσον πρόκειται για χρεωστική κάρτα ή η πιστωτική του κάρτα.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα απεικονίζεται στο ακόλουθο screenshot:

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Τι να κάνετε αν το δείτε

Αγνοήστε τη δημοσίευση αυτή και μην δώσετε σε καμία περίπτωση τα προσωπικά σας στοιχεία και τα στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας σας.

Οι μόνες έγκυρες online πηγές πληροφόρησης για τις προσφορές και τις ενέργειες της Κωτσόβολος ή οποιασδήποτε άλλης αλυσίδας, είναι οι επίσημοι λογαριασμοί στα social media, και οι αναρτήσεις που προέρχονται από αυτούς.

Aν αντιληφθείτε ότι έχετε πέσει θύμα εξαπάτησης, να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής καταγγελιών: https://portal.astynomia.gr/, e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr, τηλέφωνο: 11188).