A- A+
Στεγαστικά δάνεια με ευκολίες πληρωμής αν προκύψουν πρόσκαιρες δυσκολίες

Την παράμετρο των πρόσκαιρων δυσκολιών στην αποπληρωμή ενός δανείου λαμβάνουν λάβει υπόψιν τους πλέον οι τράπεζες κατά το σχεδιασμό των στεγαστικών δανείων.

Κάποια πιστωτικά ιδρύματα επιτρέπουν στο δανειολήπτη να προσαρμόζει τη δόση του προς τα πάνω ή προς τα κάτω ανάλογα με τις ανάγκες του.

Ή μπορεί να δίνεται η δυνατότητα παράληψης ενός συγκεκριμένου αριθμού δόσεων κάθε χρόνο.

Επιπλέον, όλα σχεδόν τα διαθέσιμα στεγαστικά δάνεια της αγοράς δίνουν τη δυνατότητα για περίοδο χάριτος πληρωμής μόνο τόκων από την εκταμίευση έως ακόμη και το πέμπτο έτος.

Όλες οι παραπάνω ευελιξίες προβλέπονται στις συμβάσεις που υπογράφετε και δεν θεωρείστε υπερήμερος αν τις χρησιμοποιήσετε σε μία δύσκολη στιγμή.

Από την άλλη, εφόσον υπάρχει δυνατότητα ταχύτερης αποπληρωμής του δανείου, μπορείτε να αυξήσετε τη δόση σας ή να προχωρήσετε σε πρόωρη εξόφληση για να μειώσετε τους τόκους με τους οποίους επιβαρύνεστε.

Οι ευελιξίες ανά τράπεζα

Το Moneyonline συγκέντρωσε τις ευελιξίες που προσφέρει στα στεγαστικά της δάνεια κάθε τράπεζα και σας τις παρουσιάζει.

Σημειώνεται πως πρόκλειται για δυνατότητες που αφορούν κατά βάση πρόσκαιρες αλλαγές στα εισοδήματα του δανειολήπτη.

Εάν οι μεταβολές στο εισόδημά σας έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα, μπορείτε να ζητήσετε αλλαγή της διάρκειας του δανείου και να διαμορφώσετε τη δόση σας στο ύψος που εσείς θέλετε, σε μόνιμη βάση.

  • Alpha Bank

Με τα προγράμματα Alpha Κατοικία μπορείτε ανάλογα με τις ανάγκες σας και την πορεία των εισοδημάτων σας κάνετε τα ακόλουθα χωρίς καμία επιβάρυνση:

- Να μην πληρώσετε μία μηνιαία δόση κάθε χρόνο και να την ενσωματώσετε στις δόσεις που απομένουν

- Εάν έχετε αυξημένες οικονομικές ανάγκες κάποια περίοδο μπορείτε είτε να μειώσετε τη δόση του στεγαστικού σας δανείου έως και 70% είτε να καταβάλετε μόνο τους τόκους που αντιστοιχούν στο υπόλοιπό σας.

- Να αυξήσετε, χωρίς επιβάρυνση, τη διάρκεια του δανείου σας έως 2 έτη, ώστε να μειωθούν όλες οι επόμενες δόσεις σας

- Να εξοφλείτε πρόωρα επιπλέον δόσεις ή και το συνολικό ποσό του δανείου σας, χωρίς καμμία επιβάρυνση

- Να επιλέξετε στην αρχή του δανείου σας περίοδο χάριτος έως 2 έτη, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείτε να πληρώνετε μόνο τους τόκους του δανείου

ADVERTISEMENT


  • Eurobank

Η τράπεζα στα προϊόντα στεγαστικής πίστης σας δίνει τη δυνατότητα:

- Να μειώσετε έως και 50% τη δόση του δανείου για έως 6 μήνες κάθε χρόνο

- Να παραλείψετε μία δόση κάθε χρόνο

- Να αυξήσετε έως και 100% τη δόση του δανείου για έως 6 μήνες κάθε χρόνο

- Για τις πρώτες 6 δόσεις του στεγαστικού δανείου τους τα νέα ζευγάρια ηλικίας έως 40 ετών μπορούν να πληρώνουν μόνο τους τόκους (περίοδος τοκοπληρωμής).


  • Εθνική Τράπεζα

Ανάλογα με το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα για πρώτα 1 έως 5 έτη εξόφλησης του στεγαστικού σας δανείου να καταβάλλετε μόνο τους τόκους.

ADVERTISEMENT


  • Τράπεζα Πειραιώς

Δίνει τη δυνατότητα χορήγησης περιόδου χάριτος από 6 μέχρι 18 μήνες, για δάνειο με σκοπό την ανέγερση, ολοκλήρωση ή αγορά υπό ανέγερση ακινήτου.