A- A+
Σαρωτικές μειώσεις στις τιμές των καυσίμων - Βρείτε τα φθηνότερα πρατήρια

Πάνω από 10 λετπα του ευρώ ανά λίτρο έχει μειωθεί η μέση τιμή των καυσίμων κίνησης το τελευταίο δεκαήμερο πανελλαδικά, λόγω της μείωσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αθήνα η αμόλυβδη βενζίνη σε ορισμένα πρατήρια πωλείται ακόμη και κάτω από τα 1,30 ευρώ το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο κίνησης τείνει να σπάσει ακόμη και το φράγμα του 1 ευρώ!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του fuelgr μέσω του οποίου μπορείτε να δείτε live τις τιμές σε όλα τα πρατήρια καυσίμων, υπάρχουν στην Αθήνα πρατήρια που πωλούν τα καύσιμα στις ακόλουθες τιμές:

  • Αμόλυβδη 95 οκτανίων: 1,298 ευρώ το λίτρο
  • Πετρέλαιο κίνησης: 1,037 ευρώ το λίτρο
  • Πετρέλαιο θέρμανσης: 0,85 ευρώ το λίτρο

Αν και οι παραπάνω είναι οι χαμηλότερες τιμές που βρήκαμε και όχι οι μέσοι όροι της αγοράς, δεν παύουν να είναι ενδεικτικές της πτωτικής τάσης που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.

Κερδίστε με την κάρτα σας

Πέραν όμως από τις χαμηλότερες τιμές, οι καταναλωτές μπορούν να έχουν επιπλέον όφελος εάν χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους.

Αρκεί να επιλέξουν πρατήριο καυσίμων με το οποίο συνεργάζεται το πρόγραμμα επιβράβευσης της κάρτας τους.

Ανάλογα με την κάρτα σας μπορείτε να κερδίσετε έως 5% επί της αξίας των καυσίμων που θα προμηθευτείτε.

Το όφελος αυτό μπορεί να εξαργυρωθεί σε επόμενες αγορές σε οποιοδήποτε συνεργάτη του προγράμματος, στο οποίο συμμετέχει η κάρτα σας.

Για να επιλέξετε λοιπόν ποιο πρατήριο, αλλά και ποια κάρτα θα χρησιμοποιήσετε, εκτός από την τιμή του λίτρου, θα πρέπει να υπολογίσετε και το όφελος από το σύστημα ανταμοιβής των καρτών που διαθέτετε.

Άμεση σύγκριση

Αυτό είναι εφικτό με λίγα κλικς μέσα από το εύχρηστο εργαλείο σύγκρισης προγραμμάτων επιβράβευσης που θα βρείτε στο Moneyonline.

Η διαδικασία είναι απλή και ολοκληρώνεται σε 5 βήματα:

1) Επιλέξτε τον τύπο της κάρτας σας

2) Εισάγετε το ποσό που θα δαπανήσετε

3) Επιλέξτε «Πετρέλαιο θέρμανσης» ή «Πρατήρια Καυσίμων» στο πεδίο «Κατηγορία Δαπάνης»

4) Επιλέξτε ένα ή περισσότερα προγράμματα επιβράβευσης

5) Δείτε πόσα θα κερδίσετε ανά πρόγραμμα επιβράβευσης και ανά πρατήριο.