A- A+
Ρελάνς της Τράπεζας Χανίων στις προθεσμιακές καταθέσεις με κλιμακούμενα επιτόκια ως 3,10%

Στο λανσάρισμα νέων προθεσμιακών καταθέσεων και στην αύξηση των επιτοκίων στα υφιστάμενα προγράμματά της, προχώρησε πριν λίγες ημέρες η Τράπεζα Χανίων.

Τα νέα προϊόντα της τράπεζας προσφέρουν σταθερό ή αυξανόμενο ανά περίοδο εκτοκισμού επιτόκιο, που φτάνει έως και το 3,10%, ενώ δίνουν το δικαίωμα στον καταθέτη να προχωρήσει σε πρόωρη ανάληψη των χρημάτων του χωρίς ποινή.

Πρόκειται για ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό στην τρέχουσα συγκυρία, καθώς η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε νέες αυξήσεις στα επιτόκιά της μέσα στο 2023, κινήσεις με επίδραση στην εγχώρια αγορά καταθέσεων.

Ως εκ τούτου, με τις προθεσμιακές καταθέσεις της Τράπεζας Χανίων, ο αποταμιευτής εφόσον θέλει να μεταφέρει τα κεφάλαιά του σε άλλο πρόγραμμα με υψηλότερη απόδοση στο μέλλον, θα μπορεί να το κάνει ανέξοδα, αφού θα έχει εισπράξει όλους τους τόκους μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Όλα τα προγράμματα

Αναλυτικότερα, από τις 20/2 η Τράπεζα Χανίων προσφέρει τις δύο ακόλουθες προθεσμιακές καταθέσεις, για ποσά από 250.000 ευρώ και άνω:

- Premium 12: Σταθερό επιτόκιο 1,75% για όλη τη διάρκεια της κατάθεσης και καταβολή τόκων ανά τρίμηνο

- Premium 24: με κλιμακωτό επιτόκιο από 1% έως 3,10%, εξαμηνιαία καταβολή τόκων και μικτή ετησιοποιημένη απόδοση 2,05%

Και στα δύο νέα προγράμματα, ο καταθέτης έχει το δικαίωμα χωρίς ποινή να προχωρήσει σε πρόωρη μερική ή ολική ανάληψη των χρημάτων του, την ημέρα καταβολή των τόκων.


Bonus στα online προϊόντα

Επιπλέον, η Τράπεζα Χανίων προχώρησε σε σημαντικές αυξήσεις στα επιτόκια των υφιστάμενων προγραμμάτων της, τα οποία διατίθενται και online με bonus 0,05% στην τελική απόδοση.

Αναλυτικότερα, οι ετησιοποιημένες αποδόσεις τους διαμορφώνται στα ακόλουθα επίπεδα:

- Απλές προθεσμιακές καταθέσεις

Για ποσά από 5.000 ευρώ με διάρκεια από 1 έως 12 μήνες και επιτόκιο έως 1,90%. Η καταβολή των τόκων γίνεται στη λήξη της κατάθεσης.


- Μηνιαίο εισόδημα

Για ποσά από 5.000 ευρώ με διάρκεια από 3 έως 12 μήνες και επιτόκια έως 1,50%. Οι τόκοι καταβάλλονται μηνιαίως και την ίδια ημέρα δίνεται η δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των χρημάτων χωρίς επιβάρυνση.


- Εξαρχής

Για ποσά από 5.000 ευρώ με διάρκεια από 3 έως 12 μήνες και επιτόκια έως 1,80%. Οι τόκοι καταβάλλονται στην αρχή της κατάθεσης.


- Online προθεσμιακή κατάθεση

Για ποσά από 5.000 ευρώ με διάρκεια από 1 έως 12 μήνες και επιτόκια έως 1,90%. Η καταβολή των τόκων γίνεται στη λήξη.