A- A+
Ψηφιακά μέσω βιντεο-κλήσης όλα τα ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες - Τέλος οι ουρές

Μία κάμερα και ένα μικρόφωνο στο κινητό, στο tablet ή στον υπολογιστή θα είναι πλέον αρκετά για να εξυπηρετηθείτε από το Δημόσιο εξ αποστάσεως.

Όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, το μέτρο των ψηφιακών ραντεβού επεκτείνεται πέραν της εφορίας, σε ΚΕΠ, δήμους και ΕΦΚΑ.

Ο υπουργός τόνισε σχετικά πως όλοι θα μπορούν με μία κάμερα να κάνουν τηλεδιάσκεψη με τον υπάλληλο στην υπηρεσία του Δημοσίου που τον εδιαφέρει.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ήδη ξεκινήσει από τις ΔΟΥ με την υπηρεσία απόδοσης κλειδάριθμου και θα επεκταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στα ΚΕΠ και στον ΕΦΚΑ.

Με τον τρόπο αυτό κάθε πολίτης θα μπορεί να κλείνει ραντεβού μέσω τηλεδιάσκεψης με τους υπαλλήλους των ΚΕΠ, των δημοτικών υπηρεσιών και των γκισέ του ΕΦΚΑ.

528 υπηρεσίες στο gov.gr

Αναφερόμενος στην πλατφόρμα gov.gr, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε οτι αυτή τη στιγμή προσφέρονται online 528 υπηρεσίες του δημοσίου από 502 που υπήρχαν πριν από λίγες εβδομάδες.

Και πρόσθεσε ότι θα προστίθενται κάθε εβδομάδα νέες υπηρεσίες.

Σε σχέση με τα ΚΕΠ τόνισε ότι πριν την πανδημία οι εβδομαδιαίες επισκέψεις ανέρχονταν σε 20.000.

Οι 12.000 από αυτές αφορούσαν υπηρεσίες γνησιού υπογραφής, εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσει, οι οποίες πλέον μπορούν να γίνουν online μέσω του gov.gr.