A- A+
Με ποιο όρο μπορείτε να κερδίσετε επιτόκιο έως 2,8% μέσω προθεσμιακής κατάθεσης

Επιτόκια σε λογαριασμούς προθεσμίας που μπορεί να πλησιάζουν ακόμη και το 3%, προσφέρουν τρεις συστημικές τράπεζες, μέσω επενδυτικών καλαθιών.

Ο λόγος γίνεται για προγράμματα που συνδυάζουν την τοποθέτηση σε προνομιακή προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας από 6 έως 12 μήνες και την επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια.

Μέσω αυτών ο αποταμιευτής μπορεί να προσαρμόσει το ρίσκο που θα αναλάβει στο δικό του προφίλ, καθώς επιλέγει ο ίδιος τα ποσοστά κατανομής των χρημάτων του στα δύο προϊόντα.

ADVERTISEMENT

Πώς κερδίζετε

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζει μία υψηλή απόδοση για το 50% έως 80% των χρημάτων που τοποθετούνται στο λογαριασμό προθεσμίας και προσδοκά σε ενίσχυση του κέρδους του από την επένδυση στα αμοιβαία κεφάλαια.

Στην προκειμένη περίπτωση τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων είναι σημαντικά πιο υψηλά από τα κλασικά προγράμματα της κατηγορίας και κυμαίνονται από 2,3% έως 2,8%.

Το ύψος του εξαρτάται από την έκθεση στα αμοιβαία κεφάλαια. Όσο πιο μεγάλη είναι αυτή, τόσο υψηλότερο είναι το επιτόκιο της προθεσμιακής κατάθεσης.

Σημειώνεται ότι ο επενδυτής μπορεί να προσαρμόσει το ρίσκο του και μέσω του είδους των αμοιβαίων κεφαλαίων που επιλέγει.

Για παράδειγμα, εάν θέλει να το περιορίσει σημαντικά μπορεί να αποκτήσει ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια και να τοποθετήσει σε αυτά μόνο του 20% των χρημάτων του.

Δυνατός είναι ο συνδυασμός και τα νέα αμοιβαία κεφάλαια προκαθορισμένης διάρκειας που επενδύουν σε ομόλογα, τα οποία υπόσχονται στη διετία αποδόσεις έως και 4,5%.

Με τον τρόπο αυτό μπορείτε με χαμηλό ρίσκο να κερδίσετε σε αυτό το διάστημα σημαντικά ποσά σε τόκους, με το ετησιοποιημένο όφελος να ξεπερνά κατ΄ έτος το 2%.

Εξάλλου, δεν υπάρχει χρονική δέσμευση διακράτησης των αμοιβαίων κεφαλαίων. Ο επενδυτής μπορεί να ρευστοποιήσει τα μερίδιά του όποτε επιθυμεί.


ADVERTISEMENT

Οι τρεις επιλογές

Αυτήν τη στιγμή τρεις συστημικές τράπεζες προσφέρουν καλάθια επενδύσεων που συνδυάζουν υψηλότοκες προθεσμιακές καταθέσεις με αμοιβαία κεφάλαια.

Αναλυτικότερα, τα τρία διαθέσιμα προγράμματα είναι τα εξής:

Alpha Bank

Διαθέτει το προϊόν Alpha Plus για επένδυση από 15.000 έως 100.000 ευρώ.

Το 80% ή 50% των κεφαλαίων σας τοποθετείται σε προθεσμιακή κατάθεση 12μηνης διάρκειας με επιτόκιο που κυμαίνεται από 2,5% έως 2,8% και με τους τόκους να καταβάλλονται στη λήξη.

Από εκεί και πέρα μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε Alpha Αμοιβαίο Κεφάλαιο.


Eurobank

Προσφέρει το προιϊόν «Εκκίνηση Επένδυση» για ποσά από 30.000 ευρώ και άνω.

Μέσω αυτού συνδυάζετε μία προνομιακή προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 6 ή 9 μηνών με επιτόκια που κυμαίνονται από 2,3% έως 2,8% και την επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια.

Στην προθεσμιακή κατάθεση μπορεί να τοποθετηθεί το 50% έως 80% των χρημάτων σας, ενώ οι τόκοι καταβάλλονται στη λήξη.

Για το υπόλοιπο μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε από τα GF αμοιβαία κεφάλαια ή αμοιβαία κεφάλαια (LF) της Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ.

Δεν μπορείτε να επενδύσετε στο αμοιβαίο κεφάλαιο GF Χρηματαγοράς Κυμαινόμενης Καθαρής Αξίας Ενεργητικού (EUR).


Tράπεζα Πειραιώς

Διαθέτει το προϊόν «Πειραιώς Μέγας» για προς επένδυση ποσά από 10.000 ευρώ.

Τοποθετείτε το 50% ή 70% των χρημάτων σας σε προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 6 ή 12 μηνών και το υπόλοιπο σε αμοιβαία κεφάλαια της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι τόκοι της προθεσμιακής κατάθεσης καταβάλλονται στη λήξη της.

Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ ομολογιακών, μετοχικών και μικτών αμοιβαίων κεφαλαίων.