A- A+
Ενισχυμένη επιβράβευση έως 6% για αγορά πετρελαίου θέρμανσης - Από 1,3 ευρώ το λίτρο

Μαζί με την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης για τον εφετινό χειμώνα, ξεκίνησαν οι τράπεζες και τις προσφορές επιβράβευσης για αγορές από τα συνεργαζόμενα πρατήριά τους.

Οι τιμές λόγω της έκπτωσης που παρείχαν τα ΕΛΠΕ σε όλες τις εταιρείες εμπορίας ξεκινούν λίγο πάνω από τα 1,30 ευρώ το λίτρο, ενώ όσοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης μπορούν να μειώσουν ακόμη περισσότερο το κόστος.

Στήριξη από τις τράπεζες

Παράλληλα, όφελος μπορούν να έχουν οι καταναλωτές κάνοντας έξυπνη χρήση των καρτών τους, ανάλογα με το πρόγραμμα επιβράβευσης που τις συνοδεύει.

Με τον τρόπο αυτό, ο κάτοχος της κάρτας κερδίζει ευρώ ή πόντους, ανάλογα με το ύψος της συναλλαγής, που μπορεί στη συνέχεια να εξαργυρώσει σε οποιοδήποτε συνεργάτη της τράπεζας, πληρώνοντας λιγότερο ή και καθόλου.

Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή, η αγορά πετρελαίου θέρμανσης επιδοτεί άλλες δαπάνες, όπως πχ. τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ ή το γέμισμα του ρεζερβουάρ ενός οχήματος.

Για παράδειγμα, αν η επιβράβευση ανέρχεται σε 2% και η αξία της παραγγελίας πετρελαίου στα 1.000 ευρώ, ο καταναλωτής παίρνει πίσω 20 ευρώ για επόμενες αγορές στους συνεργάτες του προγράμματος επιβράβευσης της κάρτας τους.

Δείτε πόσα κερδίζετε, ανάλογα με την κάρτα σας, στο εργαλείο σύγκρισης προγραμμάτων επιβράβευσης του Moneyonline, επιλέγοντας στην «Κατηγορία Δαπάνης», το «Πετρέλαιο Θέρμανσης».



Η πρώτη προσφορά με 6%

Το επόμενο διάστημα όλες οι τράπεζες αναμένεται να ενεργοποιήσουν νέες προσφορές ενισχυμένης επιβράβευσης για αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Το χορό των προσφορών άνοιξε η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω του προγράμματος επιβράβευσης yellow.

Ειδικότερα, για παραγγελίες πετρελαίου αξίας 500 ευρώ και άνω από επιλεγμένα πρατήρια Shell, προσφέρει επιβράβευση:

  • 6% σε yellows, με πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα
  • 3% σε yellows, με χρεωστική κάρτα


Η προσφορά ισχύει για πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν από 14/10 έως 30/11/22, με κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς που συμμετέχει στο πρόγραμμα yellow.