A- A+
Παρατάθηκε έως 31/8 η προθεσμία για τις δηλώσεις - Τι ισχύει για τις δόσεις - Πώς θα γίνει η εκκαθάριση

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, εμπρόθεσμες θα θεωρούνται όλες οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Αυγούστου.

Η παράταση μέχρι αυτήν  την ώρα δόθηκε ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για την έκδοση των ταυτοτήτων πληρωμής για την εξόφληση των δύο πρώτων δόσεων.

Κι αυτό διότι όσες πληρωμές γίνουν μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες και θα επιβαρυνθούν με 0,73%.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες υποβάλλονται καθημερινά περί τις 80.000 δηλώσεις, ενώ για να φτάσουμε τον περυσινό αριθμό τους θα πρέπει να υποβληθούν ακόμη 200.000.

Ως εκ τούτου, ο χρόνος που δόθηκε θεωρείται από το υπουργείο Οικονομικών αρκετός.

Νωρίτερα το Moneyonline.gr μετέδιδε

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί παράταση έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, καθώς η προηγούμενη προθεσμία εκπνέει την Παρασκευή.

Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Οικονομικών θέλει να διευκολύνει τους λογιστές για την υποβολή των δηλώσεων των πελατών τους.

Αν ισχύσει η παράταση όσοι υποβάλλουν δηλώσεις έως και τις 31/8 δεν θα επιβαρυνθούν με το πρόστιμο των 100 ευρώ που επιβάλλεται σε εκπρόθεσμες δηλώσεις.

Σημειώνεται πάντως πως δεν αλλάζει τίποτα στο δοσολόγιο. Την ίδια ημέρα, δηλαδή τη Δευτέρα, μετά την εκκαθάριση της δήλωσής τους θα πρέπει να πληρώσουν τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου.

Διαφορετικά θα επιβαρυνθούν με τη μηνιαία προσαύξηση του 0,73%.