A- A+
Πόσους τόκους θα πάρετε με 20.000 ευρώ από την τράπεζά σας σε 3, 6, 12, 15, 18 και 24 μήνες

Νέα προϊόντα με καλύτερους όρους λάνσαραν τις τελευταίες εβδομάδες οι τράπεζες στις προθεσμιακές καταθέσεις, με επιτόκια που ξεπερνούν ακόμη και το 2,6%.

Οι νέες προσφορές μάλιστα δεν αφορούν μόνο μεγάλα ποσά, αλλά και όσους έχουν στην άκρη ακόμη και 10.000 ευρώ, μέσω των οποίων μπορούν να εξασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα.

Κάποιες τράπεζες προσφέρουν τις καλύτερες αποδόσεις στα 6μηνα προϊόντα, ενώ άλλες συνεχίζουν να δίνουν υψηλά επιτόκια για μεγαλύτερο του έτους χρονικό διάστημα.


ADVERTISEMENT

Τι να διαλέξετε

Όποιος κι αν είναι ο ορίζοντας της αποταμίευσής σας, επιλογές προς το παρόν υπάρχουν.

Και λέμε προς το παρόν, διότι τις επόμενες εβδομάδες, ενδεχομένως και μετά τις γιορτές του Πάσχα, οι τράπεζες θα ανοίξουν ένα νέο γύρο αλλαγών στα επιτόκια που προσφέρουν.

Ο λόγος είναι ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει κατά πάσα πιθανότητα στην πρώτη από το καλοκαίρι του 2022 μείωση των παρεμβατικών της δεικτών, τον ερχόμενο Ιούνιο, στη συνεδρίαση του ΔΣ της που είναι προγραμματισμένη για τις 6 Ιουνίου.

Εάν επαληθευτεί αυτό το σενάριο ή εάν διαφανεί νωρίτερα από δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΚΤ ότι η περικοπή των βασικών επιτοκίων είναι δεδομένη, οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να κινηθούν πιο γρήγορα.

ADVERTISEMENT

Τι έχει γίνει έως σήμερα

Μία γεύση για τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν έχει πάρει ήδη η αγορά, με τις αναπροσαρμογές στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων από τις αρχές του έτους.

Συγκεκριμένα, αρκετά πιστωτικά ιδρύματα προχώρησαν στα εξής:

- Κατήργησαν προϊόντα διάρκειας άνω των 12 μηνών

- Μείωσαν τις αποδόσεις στα ετήσια προγράμματα

- Αύξησαν τα επιτόκια στους 6μηνους προθεσμιακούς λογαριασμούς.

Πέραν όμως των παραπάνω μεταβολών, κάποια πιστωτικά ιδρύματα λάνσαραν νέες προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκια που ξεπερνούν ακόμη και το 2,6%.

ADVERTISEMENT

Τα καλύτερα προγράμματα

Όσοι λοιπόν έχετε χρήματα στην άκρη, που δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τους επόμενους μήνες, καλό θα ήταν να κινηθείτε άμεσα, ώστε να προλάβετε τις αναμενόμενες μειώσεις στα επιτόκια.

Στο σημερινό δημοσίευμα θα σας παρουσιάσουμε τα πιο αποδοτικά προϊόντα προσυμφωνημένης διάρκειας, μετά και τις τελευταίες αναπροσαρμογές στα χαρτοφυλάκια των λογαριασμών προθεσμίας των τραπεζών.

Συγκεκριμένα, για κατάθεση 20.000 ευρώ, οι ετησιοποιημένες αποδόσεις και οι τόκοι που θα κερδίσετε μέσω των καλύτερων προθεσμιακών καταθέσεων, έχουν ως εξής:

Για άλλα ποσά και διάρκειες δείτε εδώ

3 μήνες

ADVERTISEMENT

6 μήνες

ADVERTISEMENT

12 μήνες

ADVERTISEMENT

15 μήνες

18 μήνες

24 μήνες