A- A+
Ξεκίνησαν οι πληρωμές για Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 - Διεύρυνση δικαιούχων

Στην πίστωση των πρώτων 639 εκατ. ευρώ σε 203.964 δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 προχωρά την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών. Επόμενη πληρωμή την Παρασκευή.

Όπως ανακοινώθηκε, η μέση ενίσχυση ανά δικαιούχο διαμορφώνεται στα 3.133 ευρώ και θα φανεί μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στους λογαριασμούς των περισσότερων επιχειρήσεων που έχουν οριστικοποιήσει έως τώρα τις αιτήσεις τους.

Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς τους έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Μέχρι στιγμής 269.420 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει μέσω της πλατφόρμας myBusinessSupport την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία οριστικής υποβολής της αίτησης λήγει την Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021.

Διεύρυνση δικαιούχων

Επιπλέον, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών διευρύνονται οι δικαιούχοι του προγράμματος και ανοίγουν ξανά οι αιτήσεις ενδιαφέροντος για λήψη της ενίσχυσης.

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι είναι πλέον και νέες επιχειρήσεις, οι οποίες πραγματοποίησαν έναρξη εργασιών την περίοδο 1.11.2019-29.2.2020 ή 1.8.2020-31.10.2020 και ανήκουν στους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ).

Οι επιχειρήσεις αυτές δεν είχαν αρχικά δυνατότητα ένταξης στον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, λόγω του χαμηλού τζίρου που εμφάνιζαν κατά την πρώτη περίοδο της επιχειρηματικής δραστηριοποίησής τους.

Επιπλέον, δίνεται η ευκαιρία να υποβάλουν κατ’ εξαίρεση αίτηση ένταξης όσες επιχειρήσεις δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους, αλλά δεν υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.