A- A+
Ποιοι λογαριασμοί δίνουν επιτόκιο έως 0,25% για τα πρώτα 1.000 ευρώ κατάθεσης

Δεν προσφέρουν όλοι οι απλοί καταθετικοί λογαριασμοί μηδενικά επιτόκια. Υπάρχει και μία κατηγορία στην οποία οι ετησιοποιημένες αποδόσεις μπορεί να φτάνουν έως το 0,25%.

Ο λόγος γίνεται για τους λογαριασμούς μισθοδοσίας και σύνταξης που έχουν αντέξει στην πίεση των αναπροσαρμογών στα επιτόκια καταθέσεων.

Πρόκειται για προϊόντα που διατίθενται με ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς όρους, καθώς οι τράπεζες ενδιαφέρονται να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες που να εισπράττουν το μισθό ή τη σύνταξή τους μέσω αυτών.

Κι αυτό διότι μέσα από την ευρύτερη σχέση που αναπτύσσουν, έχουν τη δυνατότητα να πουλήσουν και άλλα προγράμματα, δανειακά, επενδυτικά και τραπεζοασφαλιστικά.




Τα επιτόκια

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως πολλές φορές τα δύο τελευταία χρόνια, όταν οι τράπεζες προχωρούσαν σε περικοπές στα επιτόκιά τους, οι λογαριασμοί μισθοδοσίας / σύνταξης εξαιρούνταν.

Έτσι, τα επιτόκια έχουν διατηρηθεί σε έως και 20 φορές υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τους κλασικούς τρεχούμενους λογαριασμούς και το Ταμιευτήριο.

Η διαφορά είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση τα υψηλά επιτόκια δίνονται μέχρι ενός ποσού κατάθεσης, πχ. τα 1.000 ευρώ. Αν το υπόλοιπο υπερβεί την πρώτη κλίμακα, η απόδοση μειώνεται.

Αυτή τη στιγμή τα επιτόκια για ποσά έως 1.000 ευρώ μπορεί να φτάνουν έως και το 0,25%.

ADVERTISEMENT

Σε ποιους απευθύνονται

Σημειώνεται ότι οι υψηλές αποδόσεις προσφέρονται μόνο σε όσους λαμβάνουν κάθε μήνα το μισθό ή τη σύνταξή τους στο λογαριασμό.

Για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους υπάρχει ελευθερία επιλογής τράπεζας, καθώς το δημόσιο και τα Ταμεία είναι συμβεβλημένα με όλες τις τράπεζες.

Από την άλλη, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αναγκαστικά πρέπει να επιλέξουν την τράπεζα συνεργασίας του εργοδότη τους.

Και σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο χρειάζεται προσοχή, ώστε να επιλέξουν λογαριασμό μισθοδοσίας για να έχουν τα προνόμια που τον συνοδεύουν και όχι οποιοδήποτε προϊόν.