A- A+
Στο 0% όλα τα επιτόκια στις καταθέσεις πρώτης ζήτησης της Τρ. Πειραιώς - Η εξαίρεση

Μηδένισε η Τράπεζα Πειραιώς τα επιτόκιά της στα καταθετικά προϊόντα ανοιχτής ζήτησης από τις 7 Ιουνίου, και από εδώ και στο εξής δεν θα καταβάλλει τόκους στους πελάτες της.

Ο λόγος γίνεται για το Ταμειυτήριο και τους τρεχούμενους λογαριασμούς που προσφέρει η τράπεζα, οι οποίοι μέχρι και σήμερα διατίθονταν με επιτόκια έως και 0,01% - 0,02%.

Τα μόνα προϊόντα ιδιωτών με ελεύθερες αναλήψεις που διασώζονται από το τρέχον κύμα περικοπών είναι οι λογαριασμοί μισθοδοσίας / σύνταξης που προσφέρουν επιτόκια ως 0,05%, ανάλογα με το ποσό της κατάθεσης.

Επίσης, στα ίδια επίπεδα παραμένουν τα επιτόκια των λογαριασμών αποταμίευσης, που σε ετησιοποιημένη βάση φτάνουν ως το 0,40%.

Οι άλλες τράπεζες

Σημειώνεται ότι σε ανάλογες κινήσεις έχουν ήδη προχωρήσει τους προηγούμενους μήνες οι Alpha Bank και Eurobank.

Ειδικότερα, η πρώτη από τις 21 Μαρτίου έχει μηδενίσει τα επιτόκια στα προϊόντα Αlpha Προνομιακός, Alpha Ταμιευτήριο και Alpha Ταμιευτήριο Plus.

Από την άλλη, η Eurobank από το Σεπτέμβριο του 2021 δεν προσφέρει τόκους στο Ταμιευτήριο. Παράλληλα, σταμάτησε να διαθέτει τον λογαριασμό Live, που για τους παλαιούς κατόχους του προσφέρει επιτόκιο ως 0,03%.

Τέλος, η Εθνική Τράπεζα προς το παρόν έχει ορίσει τα επιτόκια στο 0% για ποσά έως 60.000 ευρώ.