A- A+
Ποιοι δικαούνται κουπόνι 200 ευρώ για αγορά tablet ή laptop - Online η αίτηση

Δράση για τη στήριξη 325 χιλ. οικογενειών και 560 χιλ. νέων που θα επιδοτεί την αγορά tablet ή laptop με το ποσό των 200 ευρώ ανά αγορά, ξεκινά τις επόμενες ημέρες.

Ο λόγος γίνεται για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» που θα προσφέρει στους δικαιούχους από 200 ευρώ σε μορφή κουπονιού, προς εξαργύρωση σε ηλεκτρονικά ή φυσικά καταστήματα.

Η σχετική υπουργική απόφαση ελήφθη τις προηγούμενες ημέρες, ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη του προγράμματος, συνολικού ύψους 112 εκατ. ευρώ.

Η δράση στοχεύει στην αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές μέσω συστήματος επιταγών (voucher).



Επιδότηση σε δύο φάσεις

Η πλατφόρμα των αιτήσεων θα ανοίξει για την κατάθεση των αιτήσεων δικαιούχων του προγράμματος σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος.

Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος.

Oι έλεγχοι επιλεξιμότητας θα γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου.

ADVERTISEMENT

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Ειδικότερα:το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα των 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα ανέρχεται σε:

  • 12.000 ευρώ για οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά
  • 10.500 ευρώ για οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί
  • 9.000 ευρώ για οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί

Η διαδικασία για το κουπόνι και την αγορά

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet και αμέσως θα γνωρίζει εάν δικαιούται ή όχι τα χρήματα, καθώς άμεσα θα λαμβάνει έναν ηλεκτρονικό κωδικό που ισοδυναμεί με 200 ευρώ.

Στη συνέχεια μπορεί να τον χρησιμοποιήσει είτε σε online αγορές ή σε φυσικά καταστήματα.

Σε κάθε περίπτωση θα αφαιρεθεί από το λογαριασμό το ποσό των 200 ευρώ και αν υπάρχει διαφορά θα την καλύψει ο δικαιούχος του κουπονιού.