A- A+
Δώρο 200 ευρώ μέσω voucher σε χιλιάδες νέους για απόκτηση tablet, laptop ή PC

Τη δυνατότητα να αποκτήσουν τεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης θα έχουν 560 νέοι με χρήση voucher ύψους 200 ευρώ που θα δώσει το κράτος.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές.

Μέσω αυτού θα δοθεί επιταγή (voucher) αξίας 200 ευρώ σε κάθε δικαιούχοι που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Με το voucher αυτό ο δικαιούχος θα μπορεί να αποκτήσει όποια συσκευή θέλει, πληρώνοντας μέρος του τιμήματος από αυτό.

Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

ADVERTISEMENT

Αιτήσεις μέσω πλατφόρμας

Σημειώνεται ότι, ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, το πρόγραμμα αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα σε ευρωπαϊκό επίπεδο που στοχεύει στη χρήση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δρομολογεί την ψήφιση Διάταξης Νόμου αναφορικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Την υλοποίησή του θα αναλάβει η «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.», που θα αναπτύξει μία εξειδικευμένη πλατφόρμα. Σύντομα θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος.