A- A+
Ποιοι δεν πλήρωσαν το λογαριασμό του ρεύματος κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Μειωμένες είναι στο σύνολό τους οι εισπράξεις από λογαριασμούς ρεύματος το Μάρτιο και τον Απρίλιο, με την πτώση να κυμαίνεται γύρω στο 25%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο κομμάτι της πτώσης προέρχεται από τους επιχειρηματικούς πελάτες, κυρίως τoυς μικρομεσαίους.

Κι αυτό διότι ένα μεγάλο μέρος της αγοράς έμεινε εντελώς κλειστό κατά τη διάρκεια του lockdown, ενώ ακόμη και όσοι συνέχισαν να δουλεύουν, με εξαίρεση συγκεκριμένους κλάδους, όπως πχ. σούπερ μάρκετ, τρόφιμα, φαρμακεία, είχαν μειωμένες πωλήσεις.

Έτσι, με το ταμείο ...μείον και με τη χαλάρωση των κριτηρίων διακοπής ηλεκτροδότησης, μεγάλο μέρος της αγοράς προτίμησε να αφήσει για αργότερα τις πληρωμές των λογαριασμών ρεύματος.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι λόγω της υπολειτουργίας των επιχειρήσεων, η κατανάλωση ρεύματος το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου, ήταν σημαντικά μειωμένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Από την άλλη πλευρά, περίπου 1 στα 5 νοικοκυριά, ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με τις επιχειρήσεις, δεν πλήρωσε το ρεύμα του το ίδιο διάστημα.

Τι γίνεται με τις τιμές

Η μείωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, σε συνδυασμό με τη μείωση της ζήτησης για ρεύμα από τον επιχειρηματικό τομέα, έχουν οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα το ενεργειακό κόστος.

Σήμερα, οι ιδιώτες πάροχοι προσφέρουν επιπλέον εκπτώσεις στις χρεώσεις τους για το ρεύμα, καθώς και δώρα αξίας έως 70 ευρώ στους νέους πελάτες.

Επιπλέον για να σας δελεάσουν, οι ιδιώτες πάροχοι προσφέρoυν δώρα με την εγγραφή σας στα προγραμματά τους, τα οποία μπορεί να φτάνουν ακόμη και στα 70 ευρώ.

Με δεδομένο όμως ότι το τελικό κόστος, εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, όπως το ύψος της κατανάλωσης, το πάγιο που χρεώνεστε ή η επιβράβευση εμπρόθεσμης εξόφλησης του λογαριασμού, η επιλογή του συμφερότερου πακέτου δεν είναι τόσο εύκολη.

Λύση σε αυτό όμως υπάρχει. Χρησιμοποιώντας την online πλατφόρμας σύγκρισης τιμολογίων της Energy-market, υπολογίζεται με ακρίβεια πόσο θα κερδίσετε εάν αλλάξετε πάροχο.

Έτσι, επιλέγετε την εταιρεία και το πρόγραμμα που σας ταιριάζει πραγματικά και ολοκληρώνετε όλη τη διαδικασία online, χωρίς να βγείτε από το σπίτι..


ADVERTISEMENT

Όλες οι νέες προσφορές

Τις τελευταίες εβδομάδες οι εταιρείες έχουν ανακοινώσει προσφορές που αφορούν τους νέους πελάτες τους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εξής:

nrg - Πάρτε online προσφορά

Προσφέρει δωροεπιταγή 50 ευρώ για εξαργύρωση στα πρατήρια καυσίμων Shell με κάθε νέα σύνδεση ρεύματος ή Φυσικού Αερίου.

Επιπλέον, με κάθε 1 ευρώ ρεύματος που καταναλώνετε κερδίζετε 1 πόντο smart, που εξαργυρώνεται στα πρατήρια Shell για δωρεάν καύσιμα ή άλλα δώρα.


Protergia - Πάρτε online προσφορά

Χαρίζει 70 ευρώ στους λογαριασμούς όσων νέων πελατών επιλέξουν το συνδυαστικό πακέτο ρεύματος - φυσικού αερίου. Το ποσό πιστώνεται στον πρώτο ή στους επόμενους λογαριασμούς.

Επιπλέον, αν επιλέξετε μόνο ηλεκτρική ενέργεια, παίρνετε δωρεάν την  υπηρεσία Protergia Home Insurance, σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία Eurolife ERB, που ασφαλίζει το σπίτι σας για ζημιές έως 5.000 ευρώ.


ELPEDISON - Πάρτε online προσφορά

Χαρίζει 50 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό ρεύματος σε όλους τους νέους πελάτες.

Επιπλέον, σε μόνιμη βάση όσοι είναι και πελάτες της Eurobank θα κερδίζουν Επιστροφή 3% επί της συνολικής αξίας του λογαριασμού τους, εφόσον εξοφλούν τους λογαριασμούς με τις κάρτες της τράπεζας.


WATT & VOLT - Πάρτε online προσφορά

Δεν χρεώνει πάγιο για 1 χρόνο σε όλους τους νέους πελάτες, ενώ τα συμβόλαιά της δίνονται χωρίς δέσμευση και ρήτρα αποχώρησης.

Επιπλέον, προσφέρει σε όλους τους πελάτες δωρεάν δύο ασφαλιστικά προγράμματα:

- Δωρεάν τεχνική βοήθεια από την AXA Assistance στο σπίτι ή στον επαγγελματικό χώρο (έως 100τ.μ.) σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης με συνολικό όφελος έως 300€.

- Δωρεάν κάρτα υγείας Med+ από τη WATT+VOLT για υπηρεσίες υγείας και διαγνωστικών εξετάσεων άνω των 300€ σε συμβεβλημένα κέντρα και νοσοκομεία.


ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ - Πάρτε online προσφορά

Προσφέρει με κάθε νέα σύνδεση 60 ευρώ δώρο για αγορές στα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος σε επιταγές έκπτωσης AB Plus (2.000 πόντοι AB Plus).


ΗΡΩΝ - Πάρτε online προσφορά

Προσφέρει 50 ευρώ δώρο σε όλους τους νέους πελάτες, τα οποία πιστώνονται στον πρώτο λογαριασμό