A- A+
Ποιοι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρουν έκπτωση αυτήν την περίοδο λόγω κορωνοϊού

Στήριξη στους πελάτες τους προσφέρουν τόσο η ΔΕΗ, όσο και ιδιωτικοί πάροχοι ρεύματος αυτήν την περίοδο, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Αυτές οι παροχές προβλέπουν εκπτώσεις στο ανταγωνιστικό σκέλος των λογαριασμών, δηλαδή στο ρεύμα που καταναλώνουμε ή και στο πάγιο.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης των πληρωμών της περιόδου, για διεκόλυνση των νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται.

Αναλυτικότερα, οι εταιρείες που έχουν ανακοινώσει διευκολύνσεις αυτήν την περίοδο είναι οι εξής:

  • ΔΕΗ

Από τις 26 Μαρτίου 2020 και για το επόμενο τρίμηνο η ΔΕΗ προσφέρει:

- Δωρεάν πάγιο για όλους τους πελάτες χαμηλής τάσης.

- Έκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες κατηγορίας Β’ & Γ’ (ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, άτομα σε μηχανική υποστήριξη, που δεν εντάσσονται στο ΚΟΤ).

Οι ευάλωτοι πελάτες-δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου συνεχίζουν να τιμολογούνται με τα ειδικά προνομιακά τιμολόγια και μεγάλες εκπτώσεις.

- €5 έκπτωση για όλους τους πελάτες e-bill, παλαιούς και νέους. Συμβουλεύουμε όλους τους καταναλωτές μας να εγγραφούν από το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή τους στην υπηρεσία e-bill και να επωφεληθούν τόσο από τις απλοποιημένες διαδικασίες, όσο και από την έκπτωση στους λογαριασμούς τους.

- Έκπτωση 8% για νοικοκυριά και επιχειρήσεις χαμηλής τάσης με κατανάλωση πάνω από 2.000 KWh, ώστε να μην επιβαρυνθούν από τις υψηλές καταναλώσεις για όσο διάστημα παραμείνουν στο σπίτι με τις οικογένειές τους, αλλά και για τις επιχειρήσεις, που αυτή την περίοδο δοκιμάζονται.


Oι οικιακοί καταναλωτές επωφελούνται με 5% έκπτωση για 1 μήνα στον λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας, σε όλο το ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου (δηλαδή τόσο στις χρεώσεις ενέργειας όσο και στα πάγια).

Η έκπτωση 5% αφορά το χρονικό διάστημα από 1/4/2020 έως και 30/4/2020 και αποδίδεται στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό σε όλους τους οικιακούς πελάτες υπηρεσιών Nova Energy.

Επιπλέον, οι οικιακοί πελάτες υπηρεσιών ενέργειας που ανήκουν σε ευάλωτες/ευπαθείς ομάδες επωφελούνται με:

• τη δυνατότητα ευέλικτου διακανονισμού (έως και 8 μήνες)
• την αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης που θα ισχύουν για τις υπηρεσίες Nova Energy έως και 30 Ιουνίου.


Η εταιρεία θέτει άμεσα σε ισχύ μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των πελατών της:

- Έκπτωση 5% στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλους τους οικιακούς κι επαγγελματικούς πελάτες για διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα.

- 5€ επιπλέον έκπτωση σε όσους πελάτες, παλιούς και νέους, αποφασίσουν να λαμβάνουν τον λογαριασμό τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά (e-bill).

- Αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης για τρεις μήνες σε ευάλωτες/ευπαθείς ομάδες

-  Δυνατότητα ευέλικτων διακανονισμών έως και 8 μήνες σε ευάλωτες/ευπαθείς ομάδες


Προσφέρει σε όλους τους οικιακούς πελάτες τον μήνα Απρίλιο τα εξής:

  • δωρεάν το μηνιαίο πάγιο στο ρεύμα
  • επιπλέον έκπτωση -5% στην τιμή του φυσικού αερίου

Oι οικιακοί καταναλωτές επωφελούνται με 5% έκπτωση για τουλάχιστον 1 μήνα στον λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας, σε όλο το ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου (δηλαδή τόσο στις χρεώσεις ενέργειας όσο και στα πάγια).

Επίσης σε κάθε νέο πελάτη προσφέρει δώτο 50 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό και επιπλέον 50 ευρώ Επιστροφή εάν είναι και πελάτης της Eurobank.


Οι πελάτες της nrg για όλο τον Απρίλιο έχουν:

  • 5% επιπλέον Έκπτωση στο Ηλεκτρικό Ρεύμα
  • 5% επιπλέον Έκπτωση στο Φυσικό Αέριο
  • 10% Έκπτωση στους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολόγιου (ΚΟΤ) και τους Ευάλωτους Πελάτες
  • 5€ έκπτωση για ενεργοποίηση e-bill στο my nrg
  • Μηδενισμός της εγγύησης με πάγια εντολή, και με παράλληλη επιμήκυνση της προθεσμίας για το χρόνο ενεργοποίησής της, από έναν σε δύο μήνες


Η εταιρεία θέτει σε ισχύ τα παρακάτω έκτακτα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης:

- Εφάπαξ έκπτωση 10€ σε όλους τους οικιακούς και επαγγελματικούς πελάτες, που θα πραγματοποιήσουν ενεργοποίηση της υπηρεσίας Volterra MOY (εφαρμογή On-Line παρακολούθησης και εξόφλησης λογαριασμών) και E-Bill (ηλεκτρονικού λογαριασμού).

- Επιστροφή του 100% του ποσού της εγγύησης όλων των οικιακών πελατών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου που θα πραγματοποιήσουν ενεργοποίηση πάγιας εντολής εξόφλησης μέσω τραπέζης, εντός του Απριλίου του 2020.

- Ευνοϊκό πλαίσιο μεταχείρισης σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε κωδικούς ΚΑΔ (Κωδικούς Άσκησης Δραστηριότητας), που έχουν πληγεί.

- Παροχή ευέλικτων διακανονισμών εξόφλησης, για όλους τους πελάτες ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου της κατηγορίας Κ.Ο.Τ.

- Αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης για τρεις μήνες για όλους τους πελάτες ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου της κατηγορίας Κ.Ο.Τ.

Συγκρίνετε σε 1΄ όλα τα τιμολόγια ρεύματος