A- A+
Online εγγραφή νέων πελατών και από την Τράπεζα Πειραιώς - Η διαδικασία βήμα - βήμα

Τη δυνατότητα σε νέους πελάτες να ανοίξουν κωδικό και να αποκτήσουν λογαριασμό χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα από το κινητό τους τηλέφωνο, δίνει η Τράπεζα Πειραιώς.

Πρόκειται για την υπηρεσία Digital Onboarding, η οποία διατίθεται πλέον και από τους τέσσερις συστημικούς ομίλους, καθιστώντας το άνοιγμα λογαριασμού σε τράπεζα που δεν υπάρχει ενεργός κωδικός πελάτη, εύκολη υπόθεση.

Η διαδικασία γίνεται χωρίς την αποστολή δικαιολογητικών. Προϋπόθεση για τη χρήση της είναι ο ενδιαφερόμενος να είναι φυσικό πρόσωπο άνω των 18 ετών με ελληνικό δελτίο ταυτότητας και κωδικούς TAXISnet.

Επίσης, είναι απαραίτητη η ύπαρξη επικαιροποιημένων στοιχείων στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ).

Η υπηρεσία της Πειραιώς

Στην Τράπεζα Πειραιώς η εγγραφή γίνεται χωρίς να χρειάζεται επίσκεψη σε κατάστημα, από smartphone που υποστηρίζει λειτουργικό iOS ή android και διαθέτει εγκατεστημένο το winbank mobile app.

Η απόκτηση των στοιχείων γίνεται αποκλειστικά μέσω διασύνδεσης με το gov.gr και ο νέος πελάτης δεν χρειάζεται να «ανεβάσει» κάποιο αρχείο για ταυτοποίηση.

Η διαδικασία του Digital Onboarding ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 15 λεπτά, ενώ η επιβεβαίωση της ταυτότητας πραγματοποιείται μέσω βιντεοκλήσης από εκπρόσωπο της Τράπεζας.

Άμεσα, μετά την ταυτοποίηση ο νέος ιδιώτης πελάτης αποκτά καταθετικό λογαριασμό (μισθοδοσίας, τρεχούμενο ή ταμιευτηρίου), χρεωστική κάρτα και πρόσβαση στα κανάλια ψηφιακής εξυπηρέτησης της winbank.