A- A+
Πώς μπορείτε να γίνετε πελάτες εξ αποστάσεως στις τράπεζες - Ποιες προσφέρουν την υπηρεσία

Τη δυνατότητα να γίνουν πελάτες και να ανοίξουν τον πρώτο τους λογαριασμό, χωρίς καμία επίσκεψη σε κατάστημα, προσφέρουν τρεις συστημικές τράπεζες.

Ο λόγος γίνεται για την υπηρεσία Digital Customer Onboarding, μέσω της οποίας είναι δυνατή η εγγραφή και το άνοιγμα λογαριασμού σε 15 λεπτά από το κινητό του ενδιαφερόμενου.

Ειναι διαθέσιμη από τις Alpha Bank (φυσικά και νομικά πρόσωπα), Eurobank (φυσικά πρόσωπα) και Εθνική Τράπεζα (φυσικά και νομικά πρόσωπα).

Η διαδικασία βήμα - βήμα

Και στις τρεiς τράπεζες, η διαδικασία ολοκληρώνεται se 10 - 15 λεπτά σε τρία βήματα. Έτσι, αποκτάτε την ίδια στιγμή κωδικούς για είσοδο στο e-banking, νέο καταθετικό λογαριασμό, ενώ η χρεωστική κάρτα σας αποστέλλεται ταχυδρομικώς.

Αναλυτικότερα, τα βασικά βήματα είναι τα εξής:

1. Κατεβάζετε το mobile App

Ανοίγετε την εφαρμογή της τράπεζας που σας ενδιαφέρει και εμφανίζονται οι επιλογές που έχετε για να προχωρήσετε.

Εκεί θα πρέπει να επιλέξετε ότι θέλετε να κάνετε εγγραφή.

Στο στάδιο αυτό επιβεβαιώνετε το κινητό σας τηλέφωνο, με τη λήψη κωδικού μέσω γραπτού μηνύματος.


2. Ανεβάζετε τα δικαιολογητικά σας

Το επόμενο βήμα είναι να υποβάλετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

Για την ταυτοποίησή σας – φωτογραφίζετε εκείνη τη στιγμή το πρόσωπό σας και ένα έγγραφο για την ταυτοποίησή σας, πχ. ταυτότητα ή διαβατήριο.

Για το εισόδημα και το επάγγελμά σας – επιλέγετε εάν είστε μισθωτός, ελεύθερος επαγγελματίας, φοιτητής κ.ά. και ανεβάζετε τα δικαιολογητικά που πιστοποιούν το εισόδημα (εκκαθαριστικό δήλωσης) και την ιδιότητά σας.

Για τη διεύθυνση κατοικίας σας ανεβάζετε ένα λογαριασμό του σπιτιού.


ADVERTISEMENT


3. Κάνετε video-κλήση

Μόλις ελέγξει η τράπεζα τα δικαιολογητικά σας, επικοινωνεί μαζί σας με βιντεοκλήση για να πιστοποιηθούν τα στοιχεία σας.

Η βιντεοκλήση διαρκεί περίπου 3 λεπτά. Λίγο πριν ξεκινήσει, λαμβάνετε ειδοποίηση. Η κάμερα ανοίγει αυτόματα για να μιλήσετε μαζί με τον εκπρόσωπο της τράπεζας.


4. Αποκτάτε κωδικούς σύνδεσης

Μετά τη βιντεοκλήση ενεργοποιούνται οι κωδικοί σύνδεσης για το e-Banking. Σημειώνεται ότι έχετε την ευχέρεια να επιλέξετε το Username και το Password του λογαριασμού σας.