A- A+
Όλο το ιστορικό ΚΤΕΟ και οι ποινές στο point system για παραβάσεις του ΚΟΚ στο gov

Δύο νέες υπηρεσίες που επιτρέπουν στους οδηγούς να παρακολουθούν online τις ποινές τους για παραβάσεις του ΚΟΚ και τους ελέγχους ΚΤΕΟ του οχήματός τους, ενεργοποιήθηκαν στο gov.

Η ενημέρωση για τις πληροφορίες αυτές γίνεται άμεσα μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας gov, απλουστεύοντας την αλληλεπίδραση των πολιτών με τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών.

Οι δύο υπηρεσίες έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία και μπορείτε να τις χρησιμοποιήστε, με τη χρήση των κωδικών σας TaxisNet.

Η είσοδος σε αυτές μπορεί να γίνει είτε απευθείας στις πλατφόρμες που λειτουργούν ή μέσω του auto.gov.gr.

Οι νέες δυνατότητες

Αναλυτικότερα, μέσω αυτών έχετε τη δυνατότητα ενημέρωσης για τα ακόλουθα:

- Point System

Ο λόγος γίνεται για το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (Σ.Ε.Σ.Ο.-Point System), που καταγράφει τις παραβάσεις του ΚΟΚ και τις ποινές που συγκεντρώνετε από αυτές.

Παρέχεται πλήρης πρόσβαση στους πόντους και στις παραβάσεις, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ειδοποιήσεων σε περίπτωση που κινδυνεύετε με αφαίρεση της άδειας οδήγησης.

Η πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες παρέχεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://seso.services.gov.gr ή μέσω του gov.gr στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις».

Οι οδηγοί λαμβάνουν στη θυρίδα πολίτη στο gov.gr βεβαίωση για τους πόντους και τις κλήσεις τους σε μορφή εγγράφου που φέρει τα χαρακτηριστικά εγκυρότητας του gov.gr.

Η βεβαίωση αυτή έχει ισχύ όταν διακινείται τόσο ως ηλεκτρονικό έγγραφο, όσο και ως έντυπο.

ADVERTISEMENT

- Έλεγχοι ΚΤΕΟ

Οι πολίτες έχουν πλέον πρόσβαση στο πλήρες ιστορικό Τεχνικών Ελέγχων Οχημάτων - ΚΤΕΟ του οχήματός τους.

Η είσοδος στη νέα υπηρεσία γίνεται είτε απευθείας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://kteo.services.gov.gr/ είτε μέσω του gov.gr στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και στην υποενότητα «Μετακινήσεις».