A- A+
Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο με προστασία 100% στην επένδυση και προοπτική για +32,5% στην 5ετία

Μία νέα επενδυτική πρόταση που διασφαλίζει το αρχικό κεφάλαιο και δίνει τη δυνατότητα επίτευξης απόδοσης ως 32,5% στην 5ετία, είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά.

Ο λόγος γίνεται για το αμοιβαίο κεφάλαιο «Greek Fund Top 30 Select Σύνθετο», που θα διαθέτει η Eurobank έως και το τέλος Ιουλίου.

Το συγκεκριμένο επενδυτικό προϊόν επιδιώκει να προσφέρει συγκεκριμένη απόδοση στον μεριδιούχο που θα διατηρήσει τη συμμετοχή του μέχρι και την λήξη του, με ταυτόχρονη 100% προστασία στο αρχικό κεφάλαιο.


Διαβάστε επίσης: Στο 3,84% η απόδοση στα νέα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου - Πώς μπορείτε να τα αποκτήσετε και τι κερδίζετε


Πώς υπολογίζεται η απόδοση

Η απόδοσή του είναι συνδεδεμένη με τον μετοχικό δείκτη STOXX Europe ESG Leaders Select 30 Price Index (EUR), ο οποίος αποτελείται από 30 ευρωπαϊκές μετοχές εταιριών που επιλέγονται με βάση:

(α) την χαμηλή μεταβλητότητα

(β) την υψηλή μερισματική απόδοση

(γ) το υψηλό ESG score

Στη λήξη της πενταετούς περιόδου επένδυσης, υπολογίζεται η ποσοστιαία απόδοση του δείκτη από την ημερομηνία έναρξης, ως εξής:

• Αν η απόδοση του υποκείμενου δείκτη είναι θετική αλλά μικρότερη ή ίση με 20% τότε η επενδυτική στρατηγική έχει απόδοση ίση με την απόδοση του δείκτη

• Αν η απόδοση του δείκτη είναι μεγαλύτερη του 20% τότε η απόδοση της επενδυτικής στρατηγικής είναι σταθερή και ίση με 32.5%

• Αν η απόδοση του δείκτη είναι αρνητική, τότε η επενδυτική στρατηγική έχει μηδενική απόδοση και δεν ζημιώνεται ο μεριδιούχος

Δηλαδή, ο επενδυτής θα λάβει τουλάχιστον τα χρήματά του στη λήξη και θα έχει συμμετοχή τουλάχιστον 100% στα κέρδη που θα καταγράψει το Α/Κ.


Παραδείγματα

Ως εκ τούτου, η απόδοση για τον επενδυτή σε διάφορα σενάρια διαμορφώνεται στα ακόλουθα επίπεδα:

Η επενδυτική στρατηγική

Για την επίτευξη του σκοπού του, το Αμοιβαίο Κεφάλαιο έχει συνάψει συμβάσεις εξωχρηματιστηριακών παραγώγων οι οποίοι διέπονται από τους όρους του διεθνούςοργανισμού ISDA -International Swaps and Derivatives Association.

Θα επενδύει σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο ομόλογων, μέσων χρηματαγοράς και λοιπών αξιογράφων ώστε να διασφαλίζεται ότι το εισόδημα που παρέχουν είναι τουλάχιστον επαρκές για να καλύψει το κόστος χρηματοδότησης της επενδυτικής στρατηγικής.

Τέλος, η απόδοση του επενδυτή δεν εξαρτάται μόνον από την πορεία και την απόδοση της επενδυτικής στρατηγικής του παράγωγου χρηματοοικονομικού μέσου αλλά εξαρτάται και από την πορεία του επενδυτικού χαρτοφυλακίου.