A- A+
Νέο 10ετές ομολογιακό αμοιβαίο κεφάλαιο με ετήσιο μέρισμα λανσάρει η Eurobank - Πού επενδύει

Μετά τις επιτυχημένες εκδόσεις ομολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων με διανομή ετήσιου μερίσματος διάρκειας έως 5 έτη, η Eurobank προχωρά στο λανσάρισμα νέου 10ετούς προγράμματος.

Ο λόγος γίνεται για το «Greek Fund Target Maturity IV Ομολογιακό», το οποίο θα επενδύει σε τίτλους σταθερού εισοδήματος σε ευρώ, κρατικούς και εταιρικούς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Eurobank Asset Management, το αμοιβαίο κεφάλαιο θα είναι διαθέσιμο στους ενδιαφερόμενους έως και τις 28 Απριλίου 2023.

Πού απευθύνεται

Το συγκεκριμένο αμοιβαίο κεφάλαιο απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε επενδυτές που επιζητούν να επιτύχουν κεφαλαιακά κέρδη μέσω τοποθετήσεων σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο ομολογιακών αξιών.

Υπό την προυπόθεση όμως, όπως αναφέρεται από την τράπεζα, της διατήρησης της συμμετοχής τους έως και την ημερομηνία ρευστοποίησης του ενεργητικού του α/κ.

Η διάρκειά του είναι 10ετής και οι επενδύσεις του θα ξεκινήσουν την 28η Απριλίου 2023, μετά τη λήξη της περιόδου συγκέντρωσης ενεργητικού.

Μετά το πέρας της 10ετούς περιόδου το αμοιβαίο κεφάλαιο θα ρευστοποιηθεί. Ωστόσο, κατά τη διάρκειά της οι επενδυτές θα έχουν το δικαίωμα ρευστοποίησης του συνόλου ή μέρους των μεριδίων τους, στις τρέχουσες τιμές.

ADVERTISEMENT

Που θα επενδύσει

Σκοπός του Αμοιβαίου Κεφαλαίου είναι η επένδυση του ενεργητικού του κατά ποσοστό τουλάχιστον 65% σε τίτλους σταθερού εισοδήματος σε Ευρώ, όπως κυβερνητικές ομολογίες και εταιρικά ομόλογα.

Επίσης, δύναται να επενδύει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 35% του ενεργητικού του σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

Η υπολειπόμενη χρονική διάρκεια των ομολογιακών αξιών κατά την έναρξη του αμοιβαίου κεφαλαίου θα κυμαίνεται μεταξύ 7 και 11 ετών με στόχο να αντικατοπτρίζει κατά το δυνατόν τον ορίζοντα λήξης της στρατηγικής του.

Το προϊόν σκοπεύει στην διακράτηση των ομολόγων που θα επενδυθούν κατά την έναρξή του μέχρι την λήξη αυτών, με σκοπό την διασφάλιση του κεφαλαίου μέσω της αποπληρωμής των ομολόγων στη λήξη.

ADVERTISEMENT

Η αντικατάσταση των ομολόγων

Εξάλλου, θα αντικαθιστά τις ομολογιακές αξίες μετά την λήξη τους με μέσα χρηματαγοράς ή κατάλληλες ομολογιακές αξίες με αντίστοιχο ορίζοντα υπολειπόμενης διάρκειας εν αναμονή της τελικής του ρευστοποίησης.

Δευτερευόντως, το Αμοιβαίο Κεφάλαιο επενδύει σε καταθέσεις και μέσα χρηματαγοράς εξωτερικού και εσωτερικού, καθώς και σε παράγωγα χρηματοοικονομικά μέσα, με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση ή/και την αντιστάθμιση του κινδύνου.

Τέλος, στον κανονισμό του ορίζεται ρητά ότι το Αμοιβαίο Κεφάλαιο δεν επιτρέπεται να επενδύει σε μετοχές.