A- A+
Νέες περικοπές στα προθεσμιακά επιτόκια από Τρ. Πειραιώς - «Οροφή» το 0,10%

Συνεχίζουν οι ελληνικές τράπεζες τις περικοπές στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων με στόχο τη μείωση της μέσης απόδοσης στο 0,10% ή και χαμηλότερα.

Σε αναπροσαρμογές στο δελτίο επιτοκίων της προχώρησε την Τρίτη 27 Οκτωβρίου η Τράπεζα Πειραιώς, ακολουθώντας τις Eurobank και Alpha Bank που πολύ πρόσφατα προχώρησαν σε ανάλογες κινήσεις.

Η Πειραιώς μείωσε τα επιτόκια των προθεσμιακών της καταθέσεων κατά 3 μονάδες βάσης, και τις αποδόσεις του συνδυαστικού προγράμματος προθεσμιακής - αμοιβαίων κεφαλαίων κατά 10 μονάδες βάσης.

Οι νέες οροφές

Πλέον, τα επιτόκια που προσφέρει η τράπεζα σε λογαριασμούς προθεσμίας διάρκειας από 1 έως 12 μήνες διαμορφώνονται στα ακόλουθα επίπεδα:

- Από 0,06% έως 0,08% για προθεσμιακές με ευελιξίες και επιβράβευση σε yellows

- Από 0,07% - 0,09% για προθεσμιακές με ευελιξίες χωρίς επιβράβευση

- Από 0,08% έως 0,10% για προθεσμιακές χωρίς ευελιξίες και χωρίς επιβράβευση

Σημειώνεται ότι στην πλειονότητα των προγραμμάτων της η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει τη δυνατότητα επιβράβευσης των καταθετών σε είδος μέσω του προγράμματος yellow.

Στα προϊόντα της κατηγορίας, ο καταθέτης εκτός από τόκους λαμβάνει και 250 yellows για κάθε 1 ευρώ καθαρών τόκων.

Μπορεί στην προκειμένη περίπτωση η ετησιοποιημένη απόδοση να είναι χαμηλότερη κατά 1 μονάδα βάσης, ωστόσο αυτή η απώλεια αναπληρώνεται από την επιβράβευση.

Σε γενικές γραμμές ανά 4 ευρώ καθαρών τόκων κερδίζετε 1 ευρώ επιβράβευσης σε yellows, που μπορεί να εξαργυρωθεί σε αγορές στους συνεργάτες του προγράμματος ανταμοιβής.

ADVERTISEMENT

Βρείτε το προϊόν που σας ταιριάζει

Για να μην πονοκεφαλιάζεστε πάντως για το ποιο προϊόν να επιλέξετε, έχουμε τη λύση για εσάς.

Το εργαλείο σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων, εκτός από τους τόκους που θα λάβετε, υπολογίζει και την αξία της επιβράβευσης σε όρους ευρώ.

Έτσι, μπορείτε να κάνετε άμεσα τη σύγκριση και να βρείτε το αποδοτικότερο προϊόν με τα χαρακτηριστικά της αρεσκείας σας.