A- A+
Νέα πλατφόρμα πώλησης ακινήτων που χάθηκαν λόγω τραπεζικών χρεών - Βρείτε ευκαιρίες

Η αναζήτηση αγοράς ακινήτου στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια θα περνά αναμφίβολα μέσα από τα χαρτοφυλάκια κόκκινων δανείων.

Όπως εκτιμούν τραπεζικά στελέχη που ασχολούνται με το συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς, έως και το 2026 περί τα 200.000 ακίνητα όλων των κατηγοριών θα τεθούν προς πώληση για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Από αυτά είναι μεγάλο μέρος, περίπου τα μισά, είναι κατοικίες, οι οποίες «καθαρές» τεχνικά και νομικά θα τεθούν προς πώληση από τις τράπεζες και τους διαχειριστές ακινήτων και κόκκινων δανείων.

Αγγελίες από τις τράπεζες

Ήδη οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι έχουν δημιουργήσει online πλατφόρμες όπου παρουσιάζουν τα ακίνητα που περιέρχονται στην κατοχή τους μετά από πλειστηριασμούς.

Ήδη μεγάλος αριθμός ακινήτων είναι προς πώληση. Έτσι, μπορείτε να βρείτε ευκαιρίες στην κτηματαγορά.

Επιπλέον, τα πιστωτικά ιδρύματα δίνουν και στεγαστικό δάνειο στον αγοραστή, χρηματοδοτώντας έως και το 75% του τιμήματος. Αρκεί ο υποψήφιος να πληροί τα πιστοδοτικά κριτήρια.

Οι ενεργές σήμερα πλατφόρμες είναι οι εξής:

* H Alpha Bank διαθέτει ακίνητα μέσω της θυγατρικής της Alpha Αστικά Ακίνητα - Δείτε τα εδώ

* Η Eurobank διαθέτει τα ακίνητά της μέσω της Cerved Properties Services. Δείτε τα εδώ

* H Εθνική Τράπεζα διαθέτει τα ακίνητα μέσω του νέου portal της www.realestateonline.gr

* Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει τα ακίνητά της μέσω e-δημοπρασιών στο properties4sale.gr


Συγκρίνετε σε 1΄ όλα τα στεγαστικά δάνεια


Η νέα πλατφόρμα της doValue Greece

Νέα είσοδο στη συγκεκριμένη αγορά κάνει με τη δική της πλατφόρμα η doValue Greece.

Στη διεύθυνση www.altamiraproperties.gr θα βρείτε εμπορικά και οικιστικά ακίνητα, χώρους γραφείων, καταστήματα, τουριστικά συγκροτήματα, βιομηχανικά και βιοτεχνικά ακίνητα, οικόπεδα με δυναμική για αξιοποίηση.

Τα υπό διαχείριση ακίνητα, φιλοξενούνται στην πλατφόρμα με, περιγραφή των χαρακτηριστικών τους, όπως, επιφάνεια, χώροι, φωτογραφικό υλικό, ακριβής τοποθεσία και προτεινόμενη τιμή πώλησης, καθώς και δυνατότητα υπολογισμού ενδεικτικών σεναρίων χρηματοδότησης.

Η διαφορά σε σχέση με τις πλατφόρμες των τραπεζών είναι ότι στη doValue μπορεί να βρείτε και ακίνητα που δεν έχουν βγει ακόμη σε πλειστηριασμό και σε συνεννόηση με το δανειολήπτη πωλούνται για την πληρωμή του χρέους του.