A- A+
Νέα υπηρεσία «online χαρτζιλίκι» για παιδιά από την Alpha Bank - Πώς λειτουργεί

Ένα νέο σύγχρονο τρόπο για να δίνουν οι γονείς χαρτζιλίκι στα παιδιά, online και με ασφάλεια, δημιούργησε η Alpha Bank για όλους τους πελάτες της.

Ο λόγος γίνεται για την υπηρεσία «myAlpha Vibe» που είναι διαθέσιμη μέσω του myAlpha mobile. Μέσω αυτής μπαίνει τέλος στα μετρητά που δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους.

Με την ενεργοποίησή της, δημιουργείται μία ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα που είναι διαθέσιμη για εφήβους ηλικίας 15 - 18 ετών και η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μέσω των e-wallets της τράπεζας.

Πού γίνονται οι αγορές

Το παιδί μετά την φόρτισή της από το γονέα μπορεί να πραγματοποιήσει ανέπαφες συναλλαγές σε POS με το κινητό του τηλέφωνο και αγορές σε e-shops.

Παράλληλα, διάθεσιμη είναι μια εφαρμογή ειδικά σχεδιασμένη για εφήβους, μέσω της οποίας μαθαίνουν να κάνουν συναλλαγές με ασφάλεια και έχουν πάντα πρόσβαση στο χαρτζιλίκι τους.

Από την άλλη πλευρά, οι γονείς έχουν άμεση ενημέρωση για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω του m-banking, αλλά και του υπολοίπου του λογαριασμού.

Επίσης, ορίζουν ένα ημερήσιο όριο αγορών, το οποίο το παιδί δεν μπορεί να ξεπεράσει.

Τέλος, το παιδί δεν μένει χωρίς λεφτά σε περίπτωση ανάγκης. Οι γονείς μπορούν άμεσα και όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο να στείλουν χαρτζιλίκι.

ADVERTISEMENT

Η μηνιαία συνδρομή

Για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία θα πρέπει μέσω του myAlpha mobile να επιλέξετε το πακέτο myAlpha Vibe που σας ταιριάζει.

Αν δίνετε χαρτζιλίκι σε ένα παιδί το κόστος ανά μήνα ανέρχεται σε 1,99 ευρώ, ενώ για 2 έως 4 παιδιά διαμορφώνεται σε 2,99 ευρώ.

Αυτό είναι και το μοναδικό κόστος της υπηρεσίας, καθώς δεν χρεώνεστε κάτι άλλο για τις φορτίσεις και αποφορτίσεις της ψηφιακής κάρτας.

Αν μπείτε στο πρόγραμμα έως 31.12.2023, δεν πληρώνετε συνδρομή για τους πρώτους 6 μήνες που το χρησιμοποιείτε.

ADVERTISEMENT

Η διαδικασία βήμα - βήμα

Από εκεί και πέρα μετά την ενεργοποίηση του πακέτου ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:

1. Επιλέγετε το λογαριασμό μέσω του οποίου θα φορτώνετε την κάρτα

2. Δηλώνετε τα στοιχεία του παιδιού: όνομα, επώνυμο, ημερομηνία γέννησης και όνομα του άλλου γονέα

3. Συμπληρώνετε τον αριθμό κινητού του παιδιού σας και επιβεβαιώνετε με τον κωδικό που λαμβάνει στο κινητό του. Δίνετε και το email του και η κάρτα είναι έτοιμη.

4. Το παιδί κατεβάζει στο κινητό του την εφαρμογή myAlpha Vibe και εμφανίζεται ένας κωδικός. Συμπληρώνετε ή σκανάρετε τον κωδικό και συνδέετε τις 2 εφαρμογές.

Στη συνέχεια η κάρτα εμφανίζεται αυτόματα στην εφαρμογή του παιδιού.

6. Φορτίζετε την κάρτα: Φορτίστε την κάρτα από την κεντρική σελίδα του myAlpha Vibe στο myAlpha Mobile. Μπορείτε να επιλέξετε μεμονωμένη ή επαναλαμβανόμενη φόρτιση.