A- A+
Μέσω Alpha Bank και Viva Wallet η ψηφιακή κάρτα για το επίδομα καυσίμων - Οδηγίες χρήσης

Όπως με το freedom pass, έτσι και με το επίδομα καυσίμων Fuel Pass, όσοι λάβουν το βοήθημα μέσω ψηφιακής κάρτας, θα πρέπει να επιλέξουν την Alpha Bank ή τη Viva Wallet.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει η δυνατότητα πίστωσης του επιδόματος και σε τραπεζικό λογαριασμό. Ωστόσο, αν επιλεγεί η αύλη ψηφιακή κάρτα, τότε κερδίζετε επιπλέον 5 ευρώ.

Η διαδικασία

Αφού κάνετε την αίτηση στην ειδική πλατφόρμα που άνοιξε το πρωί της Τρίτης 26/4, θα λάβετε εντός 2 εργάσιμων ημερών ένα SMS από την τράπεζα που επιλέξατε.

Ακολουθώντας τις οδηγίες θα δημιουργήσετε μία ψηφιακή κάρτα, αύλη, η οποία προτού χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να προστεθεί σε κάποιο πορτοφόλι ανέπαφων συναλλαγών.

Έτσι, με τη συσκευή κινητού τηλεφώνου μπορείτε να πληρώσετε σε POS πρατηρίου καυσίμων. Πουθενά αλλού δεν θα είναι δυνατή η χρήση της κάρτας.

Αναλυτικότερα, οι οδηγίες ενεργοποίησης της κάρτας ανά τράπεζα είναι οι εξής:

Alpha Bank: Αφού λάβετε SMS από την τράπεζα ότι η κάρτα σας είναι έτοιμη θα πρέπει να μεταβείτε στο myAlpha mobile μέσω του κινητού σας.

  • Αν είστε ήδη πελάτης

Στο app, στο μενού των καρτών, θα βρείτε διαθέσιμη την ψηφιακή κάρτα, την οποία θα πρέπει να προσθέσετε σε ένα από τα ακόλουθα ψηφιακά πορτοφόλια: Apple Pay, Google Pay, myAlpha wallet, Garmin Pay, ανάλογα με τη συσκευή σας.


  • Αν δεν είστε πελάτης

κάντε εγγραφή στην εφαρμογή. Σε αυτήν την περίπτωση δεν χρειάζεται να γίνεται και πελάτης της τράπεζας. Η εγγραφή σας αφορά μόνο την ψηφιακή κάρτα για το επίδομα καυσίμων.

Κατά τη σύνδεση σας στην εφαρμογή, δεν πρέπει να επιλέξετε εγγραφή στο e-Banking ή νέος πελάτης,  αλλά να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς που σας έχουν σταλεί επιλέγοντας «Σύνδεση με Κωδικούς».

Εντοπίστε τη νέα άυλη Fuel Pass Visa κάρτα σας στην αρχική σελίδα (ενότητα Κάρτες).
Επιλέξτε την κάρτα και προσθέστε την στο ψηφιακό πορτοφόλι που σας εξυπηρετεί.


ADVERTISEMENT


Viva Wallet: Εφόσον λάβετε την ενημέρωση μέσω email και SMS ότι η κάρτα σας είναι έτοιμη.

Κατεβάστε την εφαρμογή Viva Wallet στο κινητό σας και πρόσθεστε τη νέα κάρτα στο

Αναλυτικότερα:

  • Αν είστε ήδη πελάτης

Πραγματοποιήστε είσοδο με το κινητό σας τηλέφωνο και το password σας στο Viva Wallet app.

Επιλέξτε την ένδειξη Fuel Pass στην αρχική σελίδα μετά την εισαγωγή του κινητού και του κωδικού σας.

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω βημάτων, μπορείτε άμεσα να εντοπίσετε και να χρησιμοποιήσετε την ψηφιακή σας κάρτα και να την εντάξετε σε πορτοφόλι στο κινητό σας, στο Google Pay ή στο Apple Pay, ανάλογα με τη συσκευή σας.


  • Αν δεν έχετε λογαριασμό Viva Wallet

1. Δημιουργήστε τον κωδικό πρόσβασης σας ο οποίος θα πρέπει να αποτελείται από 5 έως 16 χαρακτήρες, να περιέχει τουλάχιστον ένα ψηφίο (1-9) και έναν ειδικό χαρακτήρα (π.χ. !@@#$%^*).

2. Καταχωρήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για επιβεβαίωση

3. Καταχωρήστε τον κωδικό που λάβατε μέσω SMS στο κινητό σας τηλέφωνο και επιλέξτε Επιβεβαίωση.

Στη συνέχεια μπείτε με τους κωδικούς που φτιάξατε στο app και εντοπίστε την κάρτα για να την προσθέσετε στο e-πορτοφόλι του κινητού σας.