A- A+
Μεγάλη η απήχηση του Apple Pay στους πελάτες της Alpha Bank - Πώς δουλεύει η υπηρεσία

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το Apple Pay, την πρωτοποριακή υπηρεσία για συσκευές Apple, που πρώτη διέθεσε πρόσφατα στην Ελλάδα η Alpha Bank, μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της τράπεζας, κατόχους χρεωστικών, πιστωτικών ή προπληρωμένων καρτών Visa και Mastercard της Τράπεζας, να πραγματοποιούν με ευκολία, ταχύτητα και απόλυτη ασφάλεια τις πληρωμές τους σε φυσικά ή online καταστήματα.

Από τον Απρίλιο που ξεκίνησε η υπηρεσία έως σήμερα, περισσότεροι από 53.000 πελάτες της έχουν συνδέσει τις κάρτες τους με το Apple Pay.

Πόσοι το χρησιμοποιούν

Οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν καθημερινά, κάνοντας τις αγορές τους ανέπαφα σε POS ή σε e-shops, χωρίς να πληκτρολογούν το PIN της κάρτας τους, χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό τους τηλέφωνο ή απλά το ρολόι τους.

Πλέον, τις 15.000 φτάνουν οι ημερήσιες συναλλαγές που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή μέσω της υπηρεσίας, ενώ το ύψος των συναλλαγών ξεπερνά τα 8 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο, σε μηνιαία βάση.

Το Apple Pay αποτελεί αιχμή στην τεχνολογία των ψηφιακών πληρωμών, κυρίως λόγω της σύγχρονης και απόλυτα ασφαλούς λειτουργικότητας του tokenization που υποστηρίζεται πλήρως από τις κάρτες της Alpha Bank.

Πώς λειτουργεί το Apple Pay

Η ένταξη των καρτών Alpha Bank στο Apple Pay και η χρήση της υπηρεσίας γίνεται με πολύ απλά βήματα και μέγιστη ασφάλεια.

Aφού ο πελάτης εγκαταστήσει την εφαρμογή στη συσκευή του και καταχωρήσει την κάρτα του, ο πραγματικός αριθμός της κάρτας δεν αποθηκεύεται πουθενά και στη θέση του δημιουργείται ένας μοναδικός αριθμός λογαριασμού (token).

Ο τελευταίος κρυπτογραφείται και αποθηκεύεται σε ασφαλή περιοχή της συσκευής (secure element), χωρίς να κοινοποιείται στα εμπορικά καταστήματα με τα οποία πραγματοποιείται η συναλλαγή.

Κάθε φορά που πραγματοποιείται συναλλαγή, χρησιμοποιείται ο κρυπτογραφημένος αριθμός της κάρτας και η έγκριση γίνεται με έναν μοναδικό κωδικό ασφαλείας.

Στη συνέχεια, οι κάτοχοι μπορούν να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους σε όλα τα καταστήματα με contactless τερματικά, απολύτως ανέπαφα, καθώς δεν απαιτείται καταχώριση ΡΙΝ στο τερματικό.

Κι αυτό διότι η ταυτοποίηση του κατόχου γίνεται με βιομετρικά στοιχεία από τη συσκευή Apple (face id, touch id).

Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την τρέχουσα συγκυρία, καθώς ο κάτοχος δεν έχει καμία επαφή με το πληκτρολόγιο του τερματικού.

Επιπρόσθετα, το Apple Pay μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αγορές στο Internet με πολύ εύκολο και ασφαλή τρόπο.

Πώς δουλεύει η υπηρεσία - Δείτε βίντεο

Σύντομα “how to videos” για την εγγραφή και χρήση του Apple Pay είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Alpha Bank, στον σύνδεσμο https://www.alpha.gr/el/idiotes/kartes/apple-pay.

Μερικά από αυτά είναι τα εξής: