A- A+
Με SMS ενημερώνει η Alpha Bank τους πελάτες της όταν πιστωθεί η σύνταξή τους στο λογαριασμό

Τη δωρεάν υπηρεσία «SMS Alert Σύνταξης» προσφέρει η Alpha Bank στους συνταξιούχους που λαμβάνουν τη σύνταξή τους μέσω των καταθετικών της λογαριασμό.

Μέσω αυτής, χωρίς κανένα κόστος, μόλις πιστώνεται το ποσό της σύνταξης, αποστέλλεται SMS στο κινητό του δικαιούχου, με ενημέρωση για το ποσό και τη διαθεσιμότητα της σύνταξης και παρότρυνση για χρήση της χρεωστικής κάρτας.

Με την αποστολή του SMS οι πελάτες λαμβάνουν όλη την πληροφόρηση που χρειάζονται για τη σύνταξή τους, με αποτέλεσμα να μη συντρέχει λόγος επίσκεψής τους στο κατάστημα.

Ειδικά σε περιπτώσεις που οι πελάτες έχουν κατοικία εκτός αστικών κέντρων, το SMS Alert τους έχει βοηθήσει σημαντικά, καθώς έχει μειώσει τις μη αναγκαίες μετακινήσεις τους.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα τηλεφωνικής ενημέρωσης για την ημερομηνία πίστωσης της σύνταξης και τη δυνατότητα άμεσης είσπραξης της σύνταξης με χρήση της κάρτας τους.

Σημειώνεται ότι όλοι οι συνταξιούχοι μπορούν να μεταφέρουν το λογαριασμό για είσπραξη της σύνταξής τους στην Alpha Bank, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα, ανεξάρτητα από την τράπεζα ποιυ τους εξυπηρετεί σήμερα.

Εκπαίδευση στα καταστήματα

Ενόψει της καταβολής των συντάξεων Μαίου 2020 που ξεκίνησε την Τετάρτη, η Alpha Bank έστειλε την Τρίτη περισσότερα από 37.000 SMS σε δικαιούχους συντάξεων όλων των ταμείων, παροτρύνοντάς τους να προτιμούν, για περισσότερη ασφάλεια, τις ανέπαφες συναλλαγές με τις χρωστικές κάρτες της Alpha Bank και τα εναλλακτικά δίκτυα της Τράπεζας για την άμεση είσπραξη των συντάξεών τους.

Εξάλλου, η τράπεζα έχει δρομολογήσει από το 2018 το «Πρόγραμμα βελτίωσης εξυπηρέτησης πελατών μέσω ψηφιακών μέσων», με στόχο την παρότρυνση, εκπαίδευση, καθοδήγηση και τελική εξοικείωση των Πελατών της με τη χρήση ψηφιακών μέσων για τις καθημερινές συναλλαγές τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκαν, σε περισσότερα από 180 καταστήματα, οι ψηφιακές γωνιές myAlphaExpress, όπου οι Πελάτες μπορούν να εξυπηρετηθούν, εκτός ταμείου, γρήγορα και εύκολα.