A- A+
Με επιτόκια ως 2,4% οι προθεσμιακές καταθέσεις με ελάχιστο ποσό τις 10.000 ευρώ

Υψηλά επιτόκια που φτάνουν έως και το 2,4% σε ετησιοποιημένη βάση για ποσά από 10.000 ευρώ, προσφέρουν οι τράπεζες μέσω των λογαριασμών προθεσμίας.

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετοί μήνες χωρίς ουσιαστικές μεταβολές στα επιτόκια των προϊόντων της κατηγορίας, ωστόσο δεν είναι λίγες οι τράπεζες που μείωσουν τον ελάχιστο πήχη για άνοιγμα προθεσμιακής κατάθεσης.

Έτσι, για ποσά που ξεκινούν ακόμη και από τα 1.500 ευρώ υπάρχουν προτάσεις προθεσμιακών καταθέσεων, που εξασφαλίζουν επιτόκια ακόμη και άνω του 2%.

Ελκυστικά χαρακτηριστικά

Αυτό σημαίνει ότι και οι μικροαποταμιευτές μπορούν να εξασφαλίσουν μία ικανοποιητική απόδοση, μεταφέροντας τα χρήματά τους από λογαριασμούς πρώτης ζήτησης προς λογαριασμούς προθεσμίας.

Ορισμένα μάλιστα από τα προϊόντα με χαμηλό ελάχιστο ποσό συμμετοχής, προσφέρουν τους τόκους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μήνα ή τρίμηνο, εξασφαλίζοντας ένα σίγουρο εισόδημα.

Επιπλέον, την ημέρα καταβολής των τόκων δίνουν το δικαίωματα στον καταθέτη να προχωρήσει σε πρόωρη ανάληψη των κεφαλαίων του χωρίς καμία ποινή.

ADVERTISEMENT

Οι αποδοτικότερες προθεσμιακές

Για να πάρετε μία γεύση των αποδόσεων που μπορούν να κερδίσουν μικρά πορτοφόλια, το Moneyonline συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις καλύτερες προθεσμιακές καταθέσεις για 10.000 ευρώ.

Για άλλες διάρκειες ή ποσά, μπορείτε σε 1΄ να βρείτε το αποδοτικότερο προϊόν για τα χρήματά σας μέσω του εργαλείου σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων.

Αναλυτικότερα, τα καλύτερα προγράμματα είναι τα εξής:

6 μήνες

ADVERTISEMENT

12 μήνες

ADVERTISEMENT

15 μήνες


18 μήνες

ADVERTISEMENT

24 μήνες