A- A+
Με αποδόσεις άνω του 2% για 10.000 ευρώ και άνω οι προθεσμιακές της Alpha Bank έως 10/5

Μία νέα προσφορά που απογειώνει τις αποδόσεις των προθεσμιακών καταθέσεων ακόμη και άνω του 2% για ποσά από 10.000 ευρώ, ενεργοποίησε η Alpha Bank.

Ο λόγος γίνεται για την «Alpha Online Προθεσμιακή Κατάθεση με Bonus», η οποία έως και τις 10/5 θα διατίθεται με προνομιακούς όρους.

Με το συγκεκριμένο προϊόν, που είναι διαθέσιμο αποκλειστικά μέσω e-banking, οι πελάτες της τράπεζας εκτός από τόκους, κερδίζουν και Bonus πόντους.

ADVERTISEMENT

Πραγματικό χρήμα

Οι πόντοι αυτοί αποτελούν πραγματικό χρήμα, καθώς μπορούν να εξαργυρωθούν σε χιλιάδες επιχειρήσεις με αντάλλαγμα αγορές με έκπτωση ή χωρίς να πληρώσετε καθόλου.

Ο καθένας μπορεί να βρει μία επιχείρηση που διαθέτει υπηρεσίες ή αγαθά που ούτως ή αλλιώς θα αποκτούσε.

Άρα αντί να δαπανά τα χρήματά του, εξαργυρώνει πόντους και εν τέλει μειώνει με αυτό τον τρόπο τα έξοδά του.

Η νέα προσφορά

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος στην περίοδο του Πάσχα, η τράπεζα ενεργοποίησε μία νέα προσφορά για το συγκεκριμένο προϊόν.

Συγκεκριμένα, όσοι ανοίξουν την προθεσμιακή κατάθεση έως και την Παρασκευή 10/5, θα κερδίζουν διπλάσιους Bonus πόντους, σε σχέση με το κανονικό.

Με τον τρόπο αυτό, το συνολικό ετησιοποιημένο όφελος, δηλαδή τόκοι και αξία εξαργύρωσης μέσω των πόντων, ξεπερνά το 2%, ακόμη και για ποσά της τάξης των 10.000 ευρώ.

Το πλεονέκτημα με τον διπλασιασμό των πόντων, είναι ότι οι τελευταίοι δεν φορολογούνται με συντελεστή 15%, όπως ισχύει με τους τόκους.

ADVERTISEMENT

Τα επιτόκια

Αναλυτικότερα, τα επιτόκια και οι πόντοι που κερδίζετε για άνοιγμα νέας προθεσμιακής κατάθεσης τις επόμενες δύο εβδομάδες είναι οι εξής:

κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση

Όπως φαίνεται στον παραπάνω πίνακα, μπορείτε να κερδίσετε έως και 403.200 Bonus πόντους, που αντιστοιχούν σε δωρεάν ή με έκπτωση αγορές αξίας κατ΄ ελάχιστον ύψους 806,4 ευρώ.

Η κατάθεση προσφέρεται για 3, 6 ή 12 μήνες, ενώ τόκοι και Bonus πόντοι αποδίδονται στον καταθέτη σε μηνιαία βάση.

Υπενθυμίζεται ότι οι Bonus πόντοι που κερδίζετε μπορούν να εξαργυρωθούν σε οποιοδήποτε συνεργάτη του προγράμματος, πληρώνοντας λιγότερο ή και καθόλου.

Το ελάχιστο κέρδος σας στις εξαργυρώσεις ανέρχεται σε 2 ευρώ ανά 1.000 πόντους εξαργύρωσης.

Ωστόσο, ορισμένες επιχειρήσεις προσφέρουν καλύτερη αναλογία κέρδους - πόντων, ενώ κατά καιρούς η τράπεζα ενεργοποιεί προνομιακές εξαργυρώσεις που μειώνουν τον αριθμό των πόντων που καλείστε να εξαργυρώσετε.

Σε κάθε περίπτωση οι πόντοι αποτελούν πραγματικό χρήμα, καθώς σας εξασφαλίζουν δωρεάν ή με έκπτωση αγορές προϊόντων που ούτως ή αλλιώς θα κάνετε. Πχ. στο σούπερ μάρκετ ή σε πρατήρια καυσίμων.

ADVERTISEMENT

Πόσο κερδίζετε

Με βάση τα παραπάνω, το ετησιοποιημένο κέρδος σας, αθροίζοντας τους τόκους που θα λάβετε συνολικά από την κατάθεση και την ελάχιστη αξία εξαργύρωσης των πόντων που θα κερδίσετε, μπορεί να προσεγγίσει το 2,21%.

Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα, για να γίνει αντιληπτός ο τρόπος υπολογισμού:

- 6μηνη κατάθεση 10.000 ευρώ

Στη λήξη της περιόδου της κατάθεσης θα έχετε λάβει συνολικά:

  • 42,5 ευρώ τόκους μετά φόρων φόρων (επιτόκιο 1%)
  • 25.800 Bonus πόντους

Με δεδομένη την ελάχιστη αξία αγορών που κερδίζετε από τους Bonus πόντους, το συνολικό σας όφελος στο 6μηνο θα ανέλθει σε 94,1 ευρώ (42,5 ευρώ τόκοι + 51,6 ευρώ αγορές μέσω εξαργύρωσης).

Ως εκ τούτου, το ετησιοποιημένο κέρδος σας (προ φόρων) από το 1% αυξάνεται στο 2,03%.

Αυτό το επιτόκιο θα πρέπει να συγκρίνετε με τις αποδόσεις άλλων προγραμμάτων, προκειμένου να καταλάβετε τι σας συμφέρει περισσότερο.


- 12μηνη κατάθεση 100.000 ευρώ

Στη λήξη της περιόδου της κατάθεσης θα έχετε λάβει συνολικά:

  • 935 ευρώ τόκους μετά φόρων (επιτόκιο 1,1%)
  • 403.200 Bonus πόντους

Με δεδομένη την ελάχιστη αξία αγορών που κερδίζετε από τους Bonus πόντους, το συνολικό καθαρό σας όφελος θα ανέλθει σε 1.741,4 ευρώ (935 ευρώ τόκοι + 806,4 ευρώ αγορές μέσω εξαργύρωσης).

Ως εκ τούτου, το ετησιοποιημένο κέρδος σας από το 1,1% αυξάνεται στο 1,91%.

ADVERTISEMENT

Σύγκριση μέσω Moneyonline

Μπορείτε να βρείτε το ακριβές σας όφελος με το εργαλείο σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.

Στα αποτελέσματα, στη στήλη «Συνολικό Κέρδος», υπολογίζεται το τελικό όφελος, λαμβάνοντας υπόψιν τόσο τους καθαρούς τόκους (μετά φόρων) που θα κερδίσετε, όσο και την επιβράβευση σε είδος, εφόσον υπάρχει.

Έτσι, μπορείτε εύκολα να συγκρίνετε τις προθεσμιακές καταθέσεις με επιβράβευση με όλες τις υπόλοιπες, προκειμένου να αποφασίσετε τι πραγματικά σας συμφέρει.

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, για 10.000 ευρώ σε προθεσμιακές καταθέσεις 6 μηνών.

Όπως φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα, με βάση το συνολικό καθαρό κέρδος, η προθεσμιακή κατάθεση της Alpha Bank, παρ΄ ότι έχει χαμηλότερο επιτόκιο, αναρριχάται μέσω της νέας προσφοράς στη δεύτερη θέση.