A- A+
Με αυξανόμενα επιτόκια έως 2,2% οι νέες προθεσμιακές καταθέσεις της Optima Bank

Σε γεναία αύξηση των επιτοκίων της στις προθεσμιακές καταθέσεις και στο λανσάρισμα ενός νέου προνομιακού προϊόντος με αυξανόμενα κάθε τρίμηνο επιτόκια προχώρησε η Optima Bank.

Η τράπεζα προσφέρει πλέον αποδόσεις που μπορεί να φτάσουν έως και το 1,3% σε ετησιοποιημένη βάση, ενώ ο καταθέτης μπορεί να κλειδώσει από σήμερα επιτόκια έως και 2,2% για μελλοντικές περιόδους εκτοκισμού.

Πρόκειται για κινήσεις που έρχονται σε συνέχεια των αυξήσεων στα ευρωπαϊκά επιτόκια, οι οποίες καθιστούν τις προθεσμιακές καταθέσεις της Optima Bank τις πλέον προνομιακές για συγκεκριμένα ποσά και διάρκειες στην εγχώρια αγορά.

Οι νέες αποδόσεις

Αναλυτικότερα, η Optima Bank προσφέρει σήμερα τα ακόλουθα προγράμματα στην κατηγορία των λογαριασμών προθεσμίας:

- e-προθεσμιακή

Πρόκειται για προθεσμιακή κατάθεση για ποσά που ξεκινούν από τις 5.000 ευρώ, η οποία διατίθεται μέσω του e-banking.

Η διάρκειά της κυμαίνεται από 1 έως και 12 μήνες και ανάλογα με αυτήν και το ποσό της κατάθεσης το επιτόκιο κυμαίνεται από 0,35% έως 1%.

Οι τόκοι καταβάλλονται στη λήξη της προσυμφωνημένης διάρκειας του προϊόντος.


ADVERTISEMENT


- Προθεσμιακή κατάθεση αυξανόμενου επιτοκίου

Με το συγκεκριμένο προϊόν ο καταθέτης απολαμβάνει αυξανόμενα κάθε τρίμηνο επιτόκια, τα οποία ξεκινούν από το 0,45% και φθάνουν έως και το 2,2%, ανάλογα με το ποσό της κατάθεσης.

Το ελάχιστο ποσό για άνοιγμα του προϊόντος είναι οι 50.000 ευρώ. Οι τόκοι καταβάλλονται ανά τρίμηνο.

Το βασικό πλεονέκτημά της είναι ότι την ημέρα καταβολής των τόκων υπάρχει δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των χρημάτων χωρίς πέναλντι.

Έτσι, εάν παρουσιαστεί μία άλλη ευκαιρία σε λογαριασμό προθεσμίας, ο καταθέτης μπορεί, έχοντας προηγουμένως εισπράξει τους τόκους, να «μετακομίσει» σε άλλο προϊόν που τον συμφέρει καλύτερα.