A- A+
ΕΝΦΙΑ: Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών - Πού να δείτε το ...λογαριασμό

Ξεκίνησε την Τρίτη το βράδυ η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ 2022, στα οποία περιλαμβάνεται ο λογαριασμός του εφετινού φόρου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών, μέχρι σήμερα το σύνολο των εκκαθαριστικών θα έχει ανέβει στους λογαριασμούς των φορολογούμενων στο myAADE.

Ωστόσο, είναι δυνατό ακόμη και πριν την ανάρτηση των εκκαθαριστικών να δείτε το συνολικό ποσό του φόρου και τις δόσεις που πρέπει να πληρώσετε.

Τα ποσά εμφανίζονται στην καρτέλα «Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης και πληρωμή», που περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα πληροφόρησης για τις Οφειλές, Πληρωμές & Επιστροφές.

Δεν έχετε παρά να το ελέγξετε αν δεν έχει αναρτηθεί ακόμη το εκκαθαριστικό σας.

Πού βρίσκονται τα εκκαθαριστικά

Κατά τα άλλα, μπορείτε να δείτε, να αποθηκεύσετε στη συσκευή σας ή τον υπολογιστή σας και να εκτυπώσετε τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, μέσω της εφαρμογής «Δήλωση Ε9 / ΕΝΦΙΑ».

Εισέρχεστε στην εφαρμογή με τους κωδικούς Taxis και στη συνέχεια επιλέγετε το 2022 στο μενού «Έτος» που θα δείτε στο αριστερό μενού.

Λίγο πιο κάτω, στο αριστερού μενού επίσης, κάτω από τις Εκτυπώσεις, κάντε κλικ στο «Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2022» (σε αρχείο .pdf).

Με τον τρόπο αυτό θα σας ανοίξει το pdf με το εκκαθαριστικού του φόρου, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία:

ADVERTISEMENT

Οι ημερομηνίες και οι δόσεις

Η εξόφληση του φόρου πρέπει να γίνει σε 10 δόσεις, αρχής γενομένης από την τελευταία εργάσιμη ημέρα του τρέχοντος μηνάς.

Κάθε μία από αυτές δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη των 10 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι για ποσά φόρου κάτω των 90 ευρώ, οι δόσεις είναι έως 9, ενώ ανά 10 ευρώ χαμηλότερα οι δόσεις θα μειώνονται κατά μία.

Αναλυτικότερα, οι ημερομηνίες πληρωμής είναι οι εξής: